– Så mange som 46 prosent av kvinnelige bedriftsledere i Norden som bruker epost i mobilen sjekker denne flere ganger per dag, sier skandinavisk salgssjef Håkan Blom for Enterprise Solutions i Nokia.

Mer mobil epost

En av tre norske næringslivsledere bruker mobil epost, viser en undersøkelse gjennomført av TeliaSonera og Nokia.

I tilsvarende undersøkelse fra 2006 oppga hver femte norske leder at de bruker mobil epost. Mer tid til familie og venner, bedre service mot kundene og økt fleksibilitet beskrives som de viktigste grunnene til at flere velger å ta i bruk tjenesten.

– På nordisk plan oppgir fire av ti ledere at de benytter tjenesten aktivt, noe som vi synes er et imponerende høyt antall. Det er også interessant å se at så mange som 46 prosent av kvinnelige bedriftsledere i Norden som bruker epost i mobilen sjekker denne flere ganger per dag, sier skandinavisk salgssjef Håkan Blom for Enterprise Solutions i Nokia i en pressemelding.

Blant de norske mannlige lederne som ble spurt, oppgir 35 prosent at de allerede i dag bruker mobil epost når de kommuniserer utenfor kontoret. Tilsvarende tall for kvinnelige næringslivsledere er 29 prosent. I følge pressemeldingen taler mye for at bruken blant kvinnene snart blir enda mer omfattende – 42 prosent av de norske kvinnene som ikke bruker mobil epost i dag tror nemlig at de kommer til å gjøre det innen ett år. Og hele 67 prosent tror de i fremtiden kommer til å håndtere all sin jobbrelaterte epost på mobiltelefonen.

NetCom, som er et heleid datterselskap av TeliaSonera AB, gjøre epost til en standard i sin tjeneste Trådløs Bedrift.

– Når vi inkluderer epost som standard i vår Trådløs Bedrift-lønsing ønsker vi å imøtekomme næringslivets behov for økt jobbfleksibilitet og mobilitet, sier produktsjef for mobilt bredbånd Hans Heggenhaugen i NetCom.

Fagbladet Elektronikkbransjen nr. 8/2007

Til toppen