Mer mobil i framtida, mener Nokia

Mobilen er fremtidens verktøy. MP3-spillere, kamer a og datamaskiner kommer til å spille en mindre rolle.

Slik konkluderer Nokia etter å ha gjennomført en fremtidsstudie blant 900 ungdommer i alderen 16-25 år i Sverige, Norge, Danmark og Finland.

– Mobilen er på vei til å bli den naturlige musikkilden, kameraet og kommunikasjonsverktøyet. Multifunksjonsmobiler hører fremtiden til. Funksjonaliteten får større bredde, kravene til design og muligheten til personifisering mye høyere, heter det i en pressemelding fra Nokia.

60 prosent av de spurte mener det er mobiltelefonen man i første rekke kommer til å bruke for å ta bilder. Mobiltelefonens betydning for det visuelle spås å øke. 64 prosent tror at den kommer til å bli brukt i større grad i forbindelse med videosamtaler, 62 prosent tror den blir brukt mer i bildehåndtering og 60 prosent svarte at bruk av mms vil øke.

Nordmennene er mer restriktive enn de andre nordiske landene når det gjelder bruk av både videosamtaler og MMS meldinger. 51 prosent av nordmennene tror at bruken av disse tjenestene vil øke. I de andre landene tror mellom 65 og 75 prosent det samme.

– Undersøkelsen viser at 85 prosent tror at design kommer til å bli enda viktigere i fremtiden og 70 prosent tror at trender kommer til å bli mindre enhetlige enn de er i dag. Jeg kommer ikke til å være uten utfordringer på en god stund, sier Gracie Boicel, Senior Industri Designer, Nokia Design.

Vi gjengir deler av undersøkelsen.

Hvor vil du foretrekke å lagre musikken din?

Mobiltelefonen 34

Hjemme-PCen 15

MP3-spilleren 14

CD 12

Databrikke i øret 12

Håndhold PC3

Nøkkelring 1

Klokka 1

Annet 7

Hvor vil du se filmer om tre år?

Kino 48

TV 21

Datamaskinen 16

Mobiltelefonen 6

Annet 9

Hvilke av følgende bruker du til å kommunisere med venner?

SMS 96

Mobiltelefonen 92

Epost 74

Lynmeldinger (som MSN) 65

Tekstprat på nett 41

Fasttelefon 36

MMS 29

Nettkamera 24

IP-telefon 19

Tekstprat via mobiltelefon 7

Til toppen