– Allerede i første kvartal neste år vil kundene våre kunne nyte godt av økte 3G-hastigheter, sier administrerende direktør August Baumann i Netcom.

MILLIARDUTBYGGER MOBILNETTET

NetCom vil ved utgangen av 2012 tilby et topp moderne 3G-nett til 95 prosent og 4G til 89 prosent av Norges befolkning.

NetCom er i gang med tidenes deknings- og hastighetsløft for selskapet, heter det i en melding. Prislappen blir på rundt én milliard kroner, og arbeidet med byggingen av nettet er i gang.

– Dette vil gi kundene våre et mobilnett i verdenstoppen, med kraftig forbedring av dekning, økt stabilitet og betydelig høyere hastigheter for mobilt bredbånd. Vi har det siste året lagt grunnlaget gjennom store investeringer i infrastruktur, slik at høyere hastigheter og ny dekning aktiveres fortløpende etter hvert som nye basestasjoner monteres opp, sier administrerende direktør August Baumann i pressemeldingen.

Prosjektet innebærer blant annet en utskiftning til moderne multibasestasjoner for 2G, 3G og 4G.Gamle basestasjoner skiftes ut og flere tusen nye bygges.

– Med dette mobilnettet tilbyr vi kundene våre hastigheter for mobilt bredbånd på inntil 21 megabit per sekund for 3G og 150 megabit per sekund for 4G, sier Baumann.

Til toppen