MINI-TV OG DAB I NYE NETTBRETT

Fra juni blir det lansert Android-baserte nettbrett med standardene DMB, DAB og DAB+.

Det er International DMB Advancedment Group (I DAG) og mottakerprodusenten Enspert som har gått sammen om å lansere slike nettbrett. De kommer i markedet fra juni i år og skal selges på fire kontinenter, heter det i en pressemelding.

–Ensperts mottakere er som nettbrett flest, men inkluderer også TV- og radiomottaker. Dette åpner for nye kombinasjoner mellom kringkasting og internett og gir brukerne det beste fra begge verdenene, sier Gunnar Garfors, daglig leder i Norges mobil-TV.

Etter Samsung er Enspert den største nettbrettprodusenten i Korea. I følge pressemeldingen skal selskapets første modell, som ble lansert i fjor, ha solgt bedre i Korea enn Ipad. Den nye modellen som lanseres i juni får merkenavnet Idenity. Skjermstørrelsene blir på mellom syv og ni tommer, og prosessoren er på én GHz eller høyere.

–Vi satser på å introdusere disse modellene i nye markeder. Etter min mening har produktene spennende funksjonalitet som åpner for tjenester mange brukere ønsker, sier Sang Soo Lee, administrerende direktør i Enspert.

Nettbrettene produseres i Korea. Garfors forteller at de skal distribueres i Norge i tillegg til blant annet Australia, Nederland, Tyskland, Sør-Afrika og Vietnam.

Powered by Labrador CMS