MONO I FLERE KANALER

Firmaet Mono AS har spesialisert seg på avanserte lydprodukter og importerer et stort utvalg av merker.

Onkyo har lenge vært Monos hovedmerke. I tillegg kommer navn som Mirage, Sonus Faber, Rega, Speaker Craft, Olive og Thorens.

Fra Mirage kommer nå mange nye modeller med utforming og teknologi som går i temaet livsstil. Sonus Faber er et gammelt høyttalermerke hos Mono med vekt på topp lydgjengivelse og møbelkvalitet. Prisene er meget høye. Fra Rega kommer produkter som er rettet mot lydelskere. Produsenten har ofte egne løsninger. Et eksempel er den separate CD-spilleren Apollo som har CD-mater i topplaten. Speaker Craft har høyttalere for multiromsløsninger og innbyggingselementer for tak og vegg. Monos kundegruppe her er til en stor grad installatører. Salget blir ofte kombinert med annen elektronikk fra for eksempel Onkyo. Olive er et helt nytt merke for Mono. En produktgruppe fra denne amerikanske produsenten er CD-spiller med innebygd harddisk. Her kan det i tillegg til musikk lagres bilder og videofiler.

– Dermed kan vi se på denne som en server til et utbygd multimedieanlegg i hjemmet. Serveren kan overføre signalene trådløst, sier markedssjef Ingar Holtmon.

Thorens er et velkjent og gammelt merke for i første rekke platespillere.

Mikrosystemer

En ny produktgruppe fra Onkyo er mikrosystemer. Anlegget CS-925 har nettverkstilkopling og innebygd harddisk for ripping av CDer. Nettverkstilkoplingen gjør det også mulig å hente inn informasjoner om de fleste CD-platene som er utgitt via for eksempel Gracenote databank.

– Nytt fra Onkyo er receivere med omgivelseslyd. Modellen har flere tilkoplingsmuligheter. De inneholder også det nyeste innen omgivelseslyd, Dolby Pro Logic 2Z. Dette er sju- eller nikanals lyd. I dette anlegget benytter man seg av to ekstra fronthøyttalere plassert over hovedhøyttalerne. Det gir bedre vertikal musikkinformasjon, sier Holtmon.

Powered by Labrador CMS