LG viste GSM-telefonen KG320, som er en av de tynneste modellene på markedet, med under én centimeter tykkelse.

Motemobil fra LG mindre enn én centimeter tykk

LG Electronics viste mange nyheter, og hadde en av verdens tynneste GSM-telefoner i sortimentet sitt.

Den koreanske produsenten hadde flere satsingsområder på årets CeBIT: Mote- og kameramobilmodeller, håndholdte TV-mottakere, og en bred presentasjon av videoprodukter. Sentralt for de nye mobiltelefonene står modell KG320.

- Dette er en motemobil i øvre sjikt. Det spesielle er at den totale tykkelsen er under én centimeter. Dette gjør den til en av de tynneste telefonene på markedet i dag, sier nordisk markedssjef Teija-Marie Pierre i LG. Hun legger til at telefonen har godt kamera med blits.

KG225 er en ny modell som LG venter seg stort volumsalg av, også i Norge. Dette er en GSM-telefon med alle grunnfunksjoner inkludert kamera.

KG920 er en ny modell i øvre sjikt med 5 mp oppløsning på kamera og kraftig blits. Denne modellen har stor skjerm.

TV mobiler

LG benyttet CeBIT til bred lansering av håndholdte TV-mottakere. Årets CeBIT markerte tidspunktet for lansering av mobil-TV, og årets fotball-VM vil være en viktig begivenhet for dette mediet.

- Vi kommer med håndholdte terminaler både for T-DMB-, DVB-H- og SDMB-systemene, forteller Pierre.

Som kjent er T-DMB det digitale bakkesystemet for den koreanske DMB-standarden (Digital Multimedia Broadcasting). SDMB er for satellitt-mottaking med samme system. DVB-H er bakkesendinger for Digital Versatile Broadcasting-standarden.

V9000 blir laget i alle sendesystemer, og tilpasses de enkelte markeder. Den lanseres nå i Tyskland.

Pierre legger vekt på at LG har god suksess i Norge for alle forretningsområdene; hvitt, brunt og mobiltelfon/telematikk. Hun venter størst vekst innen segmentet mobiltelefoner i Norge. LG kommer ikke til å markedsføre mobiltelefoner med navigasjon hos oss. Årsaken er at mobiltelefonen dermed får for store ytre dimensjoner.

Skjermer

På en annen del av utstillingen viste LG videoprodukter og datamaskiner. Her var blant annet spesialtilpassede LCD- og plasmaskjermer i høydeformat beregnet for reklame og informasjon. Blant datamaskiner ble det vist flere bærebare modeller, som alle hadde integrert digital-TV-mottaker. LG viste også sin spesielle L-projektor, med teknologi som gjør at lysstrålen treffer et speil mellom panelet og objektivet. Det gjør det mulig å lage en slank projektor velegnet for å henge på vegg. Her var også en plasmaskjerm på 102-tommer.

På CeBIT viste LG en mobilserie designet av Roberto Cavalli. Serien er i et begrenset opplag på 1000 enheter, og tre ulike fargevarianter.
Nordisk markedssjef Teija-Marie Pierre i LG viser den håndholdte TV-mobilen V9000 med vendbar skjerm i 16:9-format. Modellen er laget for flere digitalstandarder. Foto: Erik Andersen
KG920 har kameradel med 5 Mp oppløsning og innebygd blits.
Til toppen