MOTOROLA MED NY DISTRIBUSJON

– Samarbeidet med Brightpoint betyr at Motorola får aktive selgere i Norge, samt at vi kan lagerføre en stor del av porteføljen.

Det sier salgssjef Søren Kragh i Motorola A/S. Han innrømmer at Motorola har slitt med å få grep om det norske markedet, til tross for at de har 16 prosent på verdensbasis.

– Kundenes tillitt har nok ikke vært den beste, da det norske kontoret vårt flere ganger har forsvunnet. Ved å samarbeide med en distributør som Brightpoint ønsker vi å skape vi stabilitet og forutsigbarhet for kundene, sier Kragh.

Man mener mulighetene for den amerikanske mobilprodusenten er gode.

– Nordmenn er villige til å prøve nye leverandører, det fikk vi erfare på Electroworld-messen i 2006 da vi på to dager solgte tusen V3-telefoner uten abonnement. Siden V3 kom i handelen i 2004, har Motorola solgt 110 millioner eksemplarer på verdensbasis – det er flere enn Apple har solgt Ipods, sier Kragh.

Markedsaktiviteter trengs

Han forteller at merkekjennskapen til Motorola i Danmark er 85 prosent, og tror ikke den er så mye mindre i Norge.

– Motorola produserte verdens første mobiltelefon, og i Norge bruker både forsvaret og politiet radioene våre. De som kjenner Motorola og er vant til å bruke oss er lojale kunder. Men det er klart, det må også markedsaktiviteter til. Sammen med Brightpoint vil vi finne den beste veien videre, og hvis kundene begynner å se Motorola på TV eller bak på bussene vil de nok også begynne å etterspørre produktene, mener Kragh.

Når det gjelder Motorolas nye telefoner, fokuserer Kragh på hastighet.

– Dette er ikke noe våpenkappløp for oss, det handler om brukervennlighet. Vi er opptatt av hva man kan gjøre med en terminal, ikke så mye av tekniske spesifikasjoner. Med vår Z10 tar det cirka ett sekund fra man tar opp mobilen til bildet er tatt, mens konkurrentene bruker seks-sju sekunder. Vi skulle gjerne hatt 5 MP kamera i porteføljen, og dette er på trappene i samarbeid med Kodak. Tar du opp en video med Z10 og Z8X, kan du redigere filmen direkte på telefonen og publisere den på Google, Facebook eller andre nettsteder.

Powered by Labrador CMS