MUSIKK OG UNDERHOLDNING hos Sony Ericsson

Sony Ericson ønsker å være ledende innen musikk, foto, spill og andre innholdstjenester med ubegrensede muligheter til å dele opplevelser.

Walkman

Dette er blitt uttrykket for Sony Ericssons musikktelefoner med Sonys tidligere varemerke. Nordisk PR-sjef Gustaf Brusewitz fremhever dette som den viktigste egenskapen i mobiltelefonene.

– Her er W508 som ble presentert på CES i Las Vegas. Det er en litt enklere modell enn W995 og har blant annet utbyttbare deksler og egenskaper for valg av musikk etter type og kategorier. Så vil jeg nevne C510, som jeg karakteriserer som en Cybershot-telefon. Den har blant annet såkalt smile shutter. Det betyr at den tar bilde av en person først når vedkommende smiler. Disse to telefonene er nå på vei ut i markedet, sier Brusewitz.

C903 var en av nyhetene på MWC. Denne modellen har en retroutforming som kan minne litt om Sonys tidligere telefoner. Denne telefonen har også navigasjonssystem. C901 er også på vei inn i markedet i Norge. Dette er en 5 megapikslers kameratelefon med ansiktsgjenkjennelse og smile shutter. C901 har ikke GPS.

W995 karakteriserer Brusewitz som en fantastisk walkman. Han legger også vekt på kameraets kvalitet med 8,1 megapikslers bildebrikke.

– Denne modellen har også en mediespiller vi kaller Media Go. Den er vi først i Sony-familien med å bruke og den er utviklet av Sony. Media Go betyr at du enkelt kan overføre alt av video, stillbilder og podkast-program uten å behøve å tenke på format. På baksiden har den et stativ som gjør at du kan stille den opp for å få best mulig gjengivelse av lyd og bilde, forteller han.

Brusewitz karakteriserer den som en telefon i øvre sjikt, og den kommer i markedet annet kvartal.

Sammenkopling

Brusewitz legger vekt på at det i Idou-konseptet ligger mer enn hva telefonen kan håndtere alene. Det betyr at produktene i denne serien kan koples til stasjonære hjemmeunderholdningsprodukter som spillkonsoller, musikkanlegg eller video- og TV-utstyr. Den første Idou-telefonen kommer på markedet annet halvår, og den kommer da med et annet navn enn vi ser her på messen. Før sommeren kommer Sony Ericsson til å presentere flere nyheter innen dette konseptet, lover han. Dette er det første produktet under begrepet Sony Ericsson kaller Entertainment unlimited. Mens det første produktet i serien har fokus på visuell underholdning, forteller han at det kommer andre produkter med fokus på andre områder innen kommunikasjon og underholdning. Denne første modellen har berøringsskjerm med styring av alle funksjoner og kamera med 12,1 megapikslers bildebrikke.

Stor fusjon

Nå beveger Sony Ericsson seg inn på feltet med berøringsskjermer.

– Dette betyr at enda en funksjon smelter sammen med det vi har stått for tidligere. Det hele blir en eneste stor fusjon med ubegrenset underholdningsopplevelse. Vi kan fortsatt bruke stikkordet Entertainment unlimited som begrep for det telefonene våre står for, sier Brusewitz.

Nordisk PR-sjef Gustaf Brusewitz med Idou-telefonen som var den heteste nyheten fra den svenske fabrikanten på messen.
Lisa Cameron viser C903 som blant annet er navigatør. Kamera har 5 megapikslers bildebrikke og har retrodesign. Her med rødt deksel.
Xperia X1 kommer også med norsk tastatur. Modellen ble lansert i fjor høst.
De besøkende på MWC flokket seg om Sony Ericssons presentasjon av Idou-telefonen.
Sony Ericsson hadde et stort utvalg av telefonen å vise et interessert publikum.
Til toppen