Det er slutt på tiden da ovnen måtte gjemmes bak sofaen. Nå skal ovnene vises fram. Foto: Mill International AS

NÅ KAN OVNENE FORNYES

De fleste nordmenn har panelovner på veggen, helst under vinduet. Det er strengt talt ikke nødvendig i nyere hus.

– Tidligere var det mest varmeeffektivt å henge panelovnen rett under vinduet for å varme opp den kalde luften som sivet inn, men i dag står man mer fritt. I hvert fall hvis huset er ganske nytt, sier daglig leder Philip Bryn-Haugland i Mill International AS, designer og produsent av varmeovner, i en pressemelding.

I nyere hus med tettere vinduer, ofte med dobbelt glass, skal energitapet være minimalt. Panelovnene kan derfor plasseres der man synes de passer best. Det er heller ikke nødvendig med så mange ovner.

Velger man frittstående ovner, kan de gjerne stues bort om sommeren

– I gamle hus var det mer trekk, og de hadde ikke varmekabler i gulvet. I nyere hus kan det holde med noen få varmeovner. Velger man frittstående ovner, kan de gjerne stues bort om sommeren, sier Bryn-Haugland.

Han mener det nå er ovnenes tur til å fornye seg, etter at mange allerede har fornyet hjemmet med designerlamper og moderne kjøkkeninnredninger.

– En oljefyrt frittstående ovn trenger ikke se ut som en gammeldags radiator. De nye trendene innen varmeovner gjør at tiden da man skjulte ovnen bak sofaen, er forbi. De nye modellene kan være en del av interiøret, sier Bryn-Haugland i pressemeldingen.

Philip Bryn-Haugland i Mill International AS. Foto: Stian Sønsteng
Til toppen