Terje Fridholm, som leder det norske Aswo-kontoret, i samtale med dataoperatør Elisabeth Reim om de ulike løsningene i Aswos shop-program.

NÅ KOMMER ASWO I NORGE

Det norske Aswo-kontoret ble etablert på Langhus i mars. Etter etableringsfasen begynner nå virksomheten for alvor.

Terje Fridholm, som har lang bransjeerfaring blant annet fra Gjerull, Hirchmann og Sandell, er daglig leder for det norske kontoret. Han forteller at etter oppstarten og etableringsfasen har ordretilgangen fra oktober for alvor skutt fart.

– Det ser positivt ut fremover. Utfordringen hittil har vært at bransjen i Norge er konservativ når det gjelder nye forretningsområder og nye systemer. Bransjefolk er trofaste, og det tar tid før de snur. Jeg har brukt bransjeerfaringen min overfor alle jeg kjenner. Henvendelsene har i hovedsak gått til verksteder, og der har jeg fått god respons. Nå begynner de å kjøpe alle merkene fra oss, sier Fridholm.

Han tror den største veksten vil ligge i deler av hvitevarebransjen, men antar at dette er det vanskeligste området å komme inn på. Forskjellene mellom brune- og hvitevarereparatørene er at de førstnevnte som regel har en høyere fagutdanning. Samtidig er brunevarereparatørene de mest konservative og har vanskeligst for å forandre rutinene sine, mener han.

– Den store forskjellen ligger i at hvitevarer fortsatt vil bli reparert i stor grad, mens en stadig mindre andel av brunevareproduktene vil komme inn på verksteder for service, sier Fridholm.

To konkurrenter

Firmaene Bleken elektronikk AS og Nedis Norge er Aswos konkurrenter i Norge. Sistnevnte har kontor og lager i Sverige. Bleken likner mest på Aswo når det gjelder å være ren reservedelsleverandør. Fridholm ser positivt på fremtiden i konkurransesammenheng. Han mener Aswo har det beste konseptet og stor styrke i å kunne levere originaldeler fra mer enn 50 av de største produsentene. I 2009 er Aswos omsetning i Norge budsjettert til seks millioner kroner. Regnskapsåret starter 1. oktober. Fridholm ser på samarbeidet med Aswo-kontorene i de andre skandinaviske landene som meget viktig og mener de har mye å lære av hverandre.

– Vi tre i Skandinavia er ikke like personer. Det er også noen forskjeller mellom landene. Sammen blir vi en stor enhet og kan utfylle hverandre på mange måter for å håndtere utfordringene.

Til toppen