LG ønsker å selge både lyd og bilde til kundene sine. Hjemmekinosystemet XH-A7500 koster 20.000 kroner. Plasma-TVen 50PY2 er allerede på markedet, og koster 50.000 norske kroner.

Nå satser LG for fullt både på lyd og bilde

- Vi tar et nytt skritt, og ønsker å levere riktig bra lyd til forbrukerne - ikke bare bra bilde.

- Hvis kundene får muligheten til å lytte på de nye lydsystemene våre, kommer de til å høre den gode lydkvalitetenen. Utførelsen er også meget bra, og vi bruker både solid treverk, titanium, aluminium og kevlar i høyttaerle, sier produktspesialist Jesper Silvanius.

Han har nordisk ansvar for lydproduktene til LG, og forteller at det ved utviklingsavdelingen i Korea testes mye mot de ledende høyttalerprodusentene.

- Vi lanserer en massiv høyttalerserie i tre, som er det beste vi kan få frem både når det gjelder element og kabinett. Bassen er en ekte aktiv basshøyttaler med separat sluttrinn. Hver av fronthøyttalerne veier 20 kilo, senterhøyttaleren 7 og bassen 14 kilo. Settet selges med en 7.1-kanals forsterker med det meste, blant annet 24 bits prosessor. Vi har fått mange positive reaksjoner på at pakkeprisen på XH-A7500 bare er 20.000 kroner. Hjemmekinosystemet kommer i handelen i mai, sier Silvanius.

Et slankere alternativ er LH-W760IA, der høyttalerne har et smidig design. Silvanius understreker at man også her har lagt mye arbeid i å få lyden best mulig.

Trådløse bakhøyttalere

- Vi har store forventninger til systemet, for det lydmessig lyder veldig bra. Samtidig legger vi oss på en hyggelig pris, der hele systemet ned trådløse bakhøyttalere koster 7.000 svenske kroner – inkludert DVD, radio og forsterker med 100 watt til fem kanaler og 200 watt til bassen. Enheten har HDMI-tilkopling og oppskalering til 1080i. Pakka erstatter LH-W751A, og for en tusenlapp ekstra får man her bedre høyttalere og oppskalering, sier Silvanius.

- Hvordan skal LG lykkes i sin nye lydsatsing?

- Vi kommer til å jobbe tett med faghandelen, og sørge for at de får gode marginer. Nå kan de selge en pakke med både fjernsyn og lydanlegg fra LG, der alt kan styres med samme fjernkontroll. Den eneste konkurrenten som også kan tilby både god lyd og godt bilde i denne prisklassen, er Pioneer. Når folk får et godt TV-bilde inn i hjemmet, vil de også ha god lyd, sier Silvanius.

Nordisk produktspesialist på lyd, Jesper Silvanius, med fronthøyttaleren i hjemmekinopakka LH-W760IA. Pakkepris: 7.000 kroner.
Dette bildet av neonlysene i Las Vegas ble brukt til å vise den nye LED/LCD-skjermen. Den første TVen med teknologien kommer på markedet i Norden i august.
Svensk salgssjef, Mathias Danielsson, med projektoren AN110 som skal gå i ett med veggen.
Plasma-TVen 42PC1RR er utstyrt med harddisk og står i kontinuerlig opptaksmodus. Dette betyr at brukeren alltid har tilgang til den siste timen som er vist på skjermen.
FM30 mediespiller med 1,77-tommers OLED-skjerm. 1, 2 eller 4 GB minne. Batteritid 60 timer. Pris fra 2.000 svenske kroner.
Hjemmekinosystemet LH-W760IA koster 7000 kroner og kommer på markedet i maj.
Til toppen