NextBase 512GW koster 2.800 kroner og kan via en tynn kabel kobles til et bakovervendt kamera, som koster 900 kroner. Foto: Cathrine Pedersen

NÅ TAR BILKAMERAENE AV I EUROPA

– Fokuset rundt bilkamera er blitt et helt annet, og dette går fort. I Storbritannia brukte vi noen år, men nå eksploderer det.

Publisert

Det sier Robert Ingebretsen, sjef i Nordic Base som er eid av britiske NextBase, og selger deres dashbord-kamera i Norden. På IFA-messen i Berlin i september viser han flere nye modeller, og han forteller at de nå ser store endringer i det europeiske markedet.

– Disse kameraene er blitt lovlige i Tyskland, der NextBase har rullet ut kameraene sine i 300 MediaMarkt-butikker. De er også blitt lovlige i Sverige, og vi ser at dette er i ferd med å bli en stor greie i hele Europa. Den store forskjellen er at man fra å se disse produktene med personvern-briller, har innsett at dette er et verktøy for å trygge veiene, sier Ingebretsen til fagbladet Elektronikkbransjen.

Sett i et nordisk perspektiv ligger Norge fremst, og også i Europa ligger vi godt an

Han sier NextBase har det beste utgangspunktet, med en markedsandel på 46 prosent i Europa og 83 prosent i Storbritannia, ifølge offisielle tall fra GfK.

Robert Ingebretsen sitter bak rattet i Nordic Base, som er eid av britiske NextBase, med ansvar for det nordiske markedet. Foto: Nordic Base

Norge fremst

– Hvordan skal dere lykkes i å beholde eller øke denne?

– Vi er langt fremme på produktutvikling, og vil i fremtiden lansere produkter som ligger langt foran det konkurrentene kan by på. Vi arbeider overfor myndigheter og forsikringsselskaper i hele Europa. Dette handler ikke bare om produktene, men hele konseptet og alt vi gjør rundt det. Det vi har gjort i Storbritannia er vi i ferd med å gjøre i mange land, og vi utvider organisasjonen til å bli europeisk, sier Ingebretsen.

– Du nevner ikke Norge; er dere i ferd med å bli akterutseilt her?

– Tvert imot. Sett i et nordisk perspektiv ligger Norge fremst, og også i Europa ligger vi godt an, både når det gjelder distribusjon og salg. Dette er resultat av arbeidet vi har gjort lokalt over flere år, samt at vi får drahjelp av det som skjer ellers i Europa, sier Ingebretsen.

Bakspeil-kameraet Mirror fra NextBase koster 2.000 kroner. Foto: Cathrine Pedersen.

Bakspeilkamera

På produktsiden trekker han frem bakspeilkameraet NextBase Mirror.

– Dette har vi vist tidligere, men det er først nå vi begynner å selge noe av det. Vi har fått dette inn i flere kanaler, inkludert Elkjøp og Komplett, så det er bred interesse for kategorien. Dette gir en annen integrasjon i bilen, for dem som ikke ønsker et kamera i tillegg, sier Ingebretsen.

Prisen for NextBase Mirror er i underkant av 2.000 kroner.

Blant de tradisjonelle dashbord-kameraene, viser han NextBase 512GW.

NextBase viste på IFA sine bilkamera i salgsfremmere som dette. Foto: Cathrine Pedersen.

– Dette er et av våre bedre kamera, med god bildekvalitet i et funksjonelt produkt. Det koster 2.800 kroner, og man kan i tillegg kjøpe et kamera som filmer det som skjer bak bilen. Dette koster 900 kroner, og vi har valgt å kople dem sammen med en tynn kabel. Dette gir en mer stabil overføring, og man kan legge kabelen langs listene i bilen. Vi planlegger å selge disse to kameraene i en komplett pakke, og vi har denne i butikkene før jul, sier Ingebretsen.

Powered by Labrador CMS