Nedis-sjef i Skandinavia, TorbjörnRångemyr, med en av Scotts Grundig-merkede bilspillere. Foto: Stian Sønsteng

NEDIS MED BILSTEREO FRA GRUNDIG

Nedis får bilunderholdning fra Grundig i sortimentet. På IFA fikk de også stor oppmerksomhet for sin kombinerte LED-lampe og trådløse høyttaler.

– Scott, som vi har agentur for, har kjøpt rettighetene til å bruke Grundig som varemerke når det gjelder alt som har med bil og gjøre. For oss er dette veldig positivt, siden Grundig er et velkjent merke i hele Skandinavia, sier administrerende direktør TorbjörnRångemyr i Nedis AB.

– Hvilke utfordringer får Nedis når dere skal begynne med bilunderholdning, har dere nødvendig kompetanse?

– Absolutt. Visse kanaler som selger bilstereo har vi allerede i vårt system, men det finnes sikkert noen vi har en lengre reise for å nå, sier Rångemyr.

Han mener bilstereo fra Grundig har vært fraværende fra markedet en periode, og mener Nedis får en liten utfordring med å etablere merket på nytt.

Samarbeid med Grundig?

– Er det aktuelt å samarbeide med Grundig i Norden?

– Jeg kunne gjerne tenkt meg det, siden jeg ikke kan se at vi på noen måte er konkurrenter. Det er mulig vi kunne samarbeidet på flere plan, siden de leverer produkter mens vi er spesialister på tilbehør, sier Rångemyr.

Nedis drev opprinnelig med reservedeler, men i dag utgjør tilbehør 90 prosent av omsetningen i Skandinavia. Selskapet ble etablert av nederlenderen Jacob Gilad, som fortsatt er eier.

– Han var konsernsjef inntil i sommer, konaJukie har vært innkjøpsdirektør like lenge. Sønnen er fortsatt markedsdirektør, men nå har vi fått ny konsernsjef utenfra, sier Rångemyr.

Nedis er representert i 17 europeiske land. Det nordiske kontoret, som har base i Jönköping i Sverige, har ifølge Rångemyr hatt en fantastisk utvikling de seneste fem årene.

God fortjeneste

– De viktigste årsakene er at vi tilbyr våre kundene god fortjeneste samtidig som vi har en bred produktmiks. Vi har 10.500 artikler på lager i Jönköping og sender alle ordre som kommer inn før klokka 16.00 samme dag. Hver måned får vi inn 100-200 nye artikler. Dermed har kundene alltid aktuelle produkter de kan selge, sier Rångemyr.

Han leder Nedis’ aktiviteter i Norge, Sverige og Danmark, og har nettopp ansatt sin første selger i Norge. I Finland har de et søsterselskap.

Nedis begynte med Scott i mars, Rångemyr sier merket fyller en luke i sortimentet.

LED-lampe og høyttaler

– Merket var godt etablert i Skandinavia, og vi har hatt en god utvikling.

Scott produserer Grundig-produktene i Østen. De har den største delen av sin designavdelingen ved hovedkontoret i Hong Kong, men også noe ved Europa-kontoret i Luxemburg.

På IFA fikk Scott mye oppmerksomhet for en kombinert høyttaler og LED-lampe som man skrur i E27-lampesokkelen. Strømmen får enheten fra lampesokkelen, lydsignalene sendes trådløst fra en base som kan drive inntil åtte høyttalerlamper og én trådløs subbass. Den medfølgende fjernkontrollen styrer både lys og lyd, uavhengig av hverandre.

Marie Lerecouvreux i Socrimex som selger Scott i Europa, med Luminor-systemet der en kombinert LED-lampe og høyttaler spiller musikk trådløst.
Scott tilbyr også tilbehørsprodukter til bilstereosortimentet sitt med Grundig-merket.
Fra venstre TorbjörnRångemyr, Arash Zare (selger Norge), Anders Liabäck (salgssjef Sverige) og Fredrik Hansar (selger Sverige) i Nedis.
Luminor-basen fra Scott har plass til Apple-produkter, og kan drive inntil åtte trådløse høyttalere og en trådløs subbass.
Ringen med LED-lamper kan byttes ut. 2,4Hz lydoverføring til høyttaleren. Fra en E27-lampesokkel får begge deler mer enn nok strøm.
Scott satser på trådløs 3D-lyd.
Klokkeradio fra Scott der fargen på lyset kan velges. Alarmfunksjon med radio, lyd og lys. Pris: 350,-
Scott tilbyr design for både gutter og jenter på sine bærbare DVD-spillere. Pris fra kr. 1.000,-
Til toppen