Bravia-serien EX720 er modeller med full HD og 3D. Tilkopling for internett og mulighet for Skype-telefoni. Serien kommer på markedet i mars.

NETTVERK, UNDERHOLDNING OG INNHOLD i fokus hos Sony

På kort tid har Sonys strategi gått fra å være produktorientert til nettbasert kommunikasjon og teknologi.

– Kampen om kundenes lojalitet pågår hver dag. Det betyr at vi må tilpasse oss de store endringene som skjer når det gjelder internett og nettbasert kommunikasjon. Produktene blir smartere, og som global aktør må vi tilpasse oss endringene, sa Sonys nordiske sjef, Dominic Lennon, på en pressesamling der den japanske produsenten presenterte årets strategi og nye produkter.

Nettverkunderholdning og 3D stod i fokus på denne presentasjonen.

Økt lønnsomhet

I følge Lennon har 2010 vært et bra år for Sony-konsernet. Det har blitt sterkere og mer lønnsomt. Spillkonsollene har vist veien til de nye plattformene med internettkommunikasjon, og stadig flere av de andre Sony-produktene får disse egenskapene. Det er nå mer enn 60 millioner PS3-konsoller i bruk i 40 land. Den såkalte PSN-plattformen (Play Station Network), som ble introdusert på IFA 2010, kommer nå inn i stadig flere produkter.

– 2011 er et viktig år, fordi det markerer vendepunktet til internettbasert underholdning for elektroniske produkter. Vi ønsker å posisjonere oss kraftig både på produkt- og programvaresiden. Det I løpet av året vil vi også lansere mange nye filmer i 3D på Columbia-merket. Samtidig kommer 3D i stadig flere produkter som Blu-ray, video, stillbildekameraer og PCer, sa Lennon.

Qriocity

Qriocity ble presentert på det amerikanske markedet i fjor sommer og kommer nå til Europa. Dette er en tjeneste som kombinerer klikkevideo (Video on Demand) og strømming av musikk, spill og ebøkertil Sonys produkter. Videoene kan bestilles i ulik teknisk kvalitet, men den blir tilpasset den TVen du laster den ned til. Musikktjenesten i Qriocity har mer en seks millioner musikkstykker.

Bredt spektrum av 3D

Når det gjelder 3D, er Sonys strategi å utvide denne teknologien i hele produktspekteret. Hjemme ser du 3D i TV, Blu-ray og nedlasting fra digitale plattformer. Nå kommer også Sony med 3D i video- og stillbildekameraer. Nytt er også en Vaio-modell med 3D-skjerm og innebygd BD-spiller. En litt spesiell nyhet er handycam-modeller med innebygde projektorer. Disse kameraene gir mulighet for filmvisning på egen skjerm og i tillegg produksjon av bilder opp til 60 tommers bredde. I tillegg kan kameraene selvsagt koples til hjemmekinoanlegg.

Alle nye modeller i Bravia-serien, unntatt den lavest spesifiserte serien, har 3D-skjerm og smart-funksjoner. Toppmodellene har også mulighet for videosamtaler direkte fra TV-apparatet med Skype-teknologi. Modellen HD SX520 er klargjort for trådløst nettverk (LAN). Smart-funksjonene består blant annet av direkte opptak til harddisk via USB. Dataoppkoplingen gjør det også mulig å dele bilder, musikk og filmer fra andre programkilder i hjemmet til TV-apparatet. Applikasjoner for Iphone og Androidbasertemobiltelefoner gir brukerne muligheter for å gjøre mobilen til en fjernkontroll for Sonys TV-apparater

Online og 3D på BD

Nye BD-spillere fra Sony har fått smart-funksjoner som innebygd WiFi, doble HDMI-terminaler og basestasjoner for walkman, Ipod og Iphone. Meningen er å utvide begrepet hjemmeunderholdning med muligheter for å strømme musikk, film og online video. I tillegg kommer muligheten for å vise annet internettinnhold på TV-skjermen. Det kommer tre nye BD-spillere i 2011. BDP-S380 har internett og USB-tilkopling. BDP-S480 har i tillegg 3D og BDP-S580 har i tillegg WiFi.

Sony presenterer også tre nye hjemmekinosystemer, alle med BD-spiller og 3Dfunksjonalitet. Modell BDV-E280 har to HDMI-termialer for tilkopling av spillkonsoll eller program for andre plattformer. Her er også basestasjon for iPod og iPhone. Modell BDV-E380 har ekstra tilkoplingsmuligheter og omgivelseslyd med automatisk kalibrering av høyttalerne i det rommet de brukes. Toppmodellen heter BDV-E880 og har spesielle høyttalere som Sony kaller Tallboy. Sony har gjort store undersøkelser om folks oppfatning av hvordan høyttalerne skal se ut og gjengi lyd best mulig. Svaret er at kabinettet skal være rektangulært. I tillegg har høyttalerelementene fått en ny plassering som skal gi god spredning av lyden i rommet.

Nordisk produktsjef Christian Skøtt viser toppmodellen av hjemmekinohøyttalere SS-ARES. Denne modellen vil i Europa koste cirka 2000 Euro per stykk og vil bli markedsført hos handlere med spesielle demonstrasjonsrom.
Videokameraet HDR-CXPJ30 har full HD og 32 GB minne, 12 ganger zoom og projektor med mulighet for 60 tommers bilder.
Sonys lesebrett, Reader, er nå klar for markedet i Norden. Reader gjengir tekst, grafikk og bilder i sort/hvitt og har to terminaler for SD-kort i tillegg til PC-oppkopling. Pris: 2.000,-
SanjaHerou, nordisk produktsjef, viser fjernkontrollen RMZ 4T, som er spesielt utviklet for barn. Denne fjernkontrollen gir foreldre anledning til å velge hvilke funksjoner barna får bruke. Man kan velge TV-kanal, av/på og lyd opp til et maksimumsnivå. Kontrollen har myke kanter og tåler røff behandling. Den kan koples til TV-apparater av forskjellige merker.
Til toppen