Nikon 1 J1 og V1

Pressemelding fra Nikon 21. september 2011:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Vi tør påstå at fotografering aldri blir det samme. Nikon har i dag gleden av å presentere et helt nytt og revolusjonerende kamerasystem. Nikon 1 J1 og Nikon 1 V1 er verdens raskeste kameraer. I tillegg har de funksjonalitet du aldri før har sett.

Nikon introduserer med andre ord en ny kameragenerasjon med helt ny teknologi. En teknologi som tar bilder før og etter at du selv trykker på utløserknappen, samt funksjonalitet for å fange opp bevegelige motiver for å lage ”Bevegelsesbilde”. Takami Tsuchida, president for Nikon i Europa, sier dette er selskapets viktigste lansering siden vi for 14 år siden introduserte digitalkameraet.

– Vi har i dag gleden av å presentere Nikon 1 som kommer i to banebrytende modeller med revolusjonerende teknologi og utskiftbare objektiver.

Kraftig men slank

Jordi Brinkman, produktsjef i Nikon Europa, forklarer at selskapets ingeniører har klart å plassere en meget kraftig prosessor i et slankt og minimalistisk kamerahus.

– Med Nikon 1 som lanseres i dag, vil du kunne knipse bilder du ikke trodde var mulig. I tillegg til å være verdens raskeste kameraer gir funksjoner som ”Bevegelsesbilde” og ”Smart bildevalg” deg muligheten til å fotografere på helt nye måter. 1 NIKKOR-objektivene er spesialdesignet med fokus på størrelse og filmopptak. 

Prosessorene i de nye Nikon 1 kameraene er mange ganger raskere enn de fleste profesjonelle kameraer, hvilket åpner opp for helt nye funksjoner. Funksjonen ”Bevegelsesbilde” lar deg forevige flyktige øyeblikk for å lagre dem som levende stillbilder. Ved å ta opp film i slow motion og samtidig ta et stillbilde for så å kombinere formatene lages et ”Bevegelsesbilde”. Med andre ord kan du forevige flere av øyeblikkene som for eksempel bilder med bølger som slår mot stranden eller av et barn som blåser ut lysene på bursdagskaken.

Garantert det beste bildet

Nikon 1 modellenes hastighet åpner også opp for funksjonen ”Smart bildevalg” som sikrer deg det beste bildet i full oppløsning. Bjørn Mangset, Country Manager for Nikon i Norge, sier at det lynraskt begynner å ta bilder idet utløserknappen trykkes halvveis ned, og at kameraet tar 20 fulloppløselige bilder både fra før og etter du har trykket knappen helt ned. De fem beste bildene basert på ansiktsutrykk presenteres deretter høyoppløselig på LCD-skjermen.

– Hvor mange ganger har du ikke forsøkt å fange et motiv i bevegelse men bommet fordi du var en anelse for rask eller treg? Med funksjonen ”Smart bildevalg” foreslår kameraet flere bilder å velge mellom både fra før og etter du trykker på utløserknappen. På denne måten bommer du ikke på øyeblikket du vil fryse i et bilde.

Nikon 1 J1 og Nikon 1 V1

Nikon har utviklet Nikon 1 kamerasystemet med revolusjonerende funksjonalitet uten å ha gått på bekostning av størrelsen, brukervennligheten eller bilde- og filmkvaliteten. Med den raskeste autofokusen i klassen og hele 60 bilder i sekundet kan du ta en serie med bilder i full oppløsning (10 megapiksler) uten å flytte fingeren fra utløseren. Nikon 1s CX-format CMOS-sensorer sikrer bilder med svært god fargekvalitet. Begge modellene er elegant utformet i form av rene linjer og små knapper som står i stil til det slanke kamerahuset. Nikon 1 V1 har i tillegg et deksel i magnesiumlegering.

Begge kameraene kan spille inn film i full HD. Du kan også ta et stillbilde i høy oppløsning under filmopptak. I tillegg har du mulighet til å spille inn film i svært sakte bevegelser og spille av et to- til tresekunders klipp på to minutter. Som en dråpe som treffer vannflaten.

Nikon 1 V1 er et solid kamera, skreddersydd for teknologielskere som ønsker å ta fotograferingen til neste nivå. Et søkerdisplay i høy oppløsning hjelper deg med å komponere bildet selv i kraftig lys. Det har en tilbehørsport for utstyr som en ekstern blits og GPS mottaker. Kameraet er tilgjengelig i matt svart eller blankt hvitt. Kameraet kommer blant annet som standard zoomkit med 10-30mm VR objektiv og har en veiledende pris på 7.190,-.

Nikon 1 J1 er ideelt for deg som vil ha et brukervennlig kamera. Kameraet med innebygd blits er svært lite. Nikon 1 J1 er tilgjengelig i fargene matt svart, blank hvitt, blank rød og varm rosa. Kameraet kommer blant annet som standard zoomkit med 10-30mm VR objektiv og har en veiledende pris på 4.990,-.

Nikon 1-kameraene er tilgjengelig i butikk fra 20. oktober.

Ubyttbare og spesialutviklede objektiver

Den helt nye 1-fatningen lar deg benytte Nikon 1-systemets serie med utskiftbare 1 NIKKOR-objektiver. Den nye serien som i første omgang består av fire utskiftbare 1 NIKKOR-objektiver som er spesialutviklet for 1-fatningen sikrer en utrolig presisjon, oppløsning og kontrast. Denne førstegenerasjonsserien dekker en rekke brennvidder inkludert 1 NIKKOR VR 10-30 (standard tre ganger zoomobjektiv), 1 NIKKOR VR 30-110 mm (telezoomobjektiv), ultratynne 1 NIKKOR 10 mm (objektiv med fast brennvidde) for vidvinkelbilder og 1 NIKKOR 10-100 PD-ZOOM (power-drivezoom med justerbar hastighet) som er ideelt for filminnspilling. Nye objektiver er allerede under utvikling.

Ekstrautstyr

Tilbehøret til 1-serien sikrer at du får mest mulig ut av fotograferingen uten å gjøre vesken tyngre. Den vesle SB-N5 Speedlight-blitsen er en praktisk måte for å kontrollere retningen og kvaliteten på lyset. Den er kompatibel med Nikon 1 V1 og kan roteres vertikalt og horisontalt. En LED-motivlampe sikrer ekstra lys når funksjonene ”Bevegelsebilde” eller ”Smart bildevalg” benyttes i mørket.

En ultrakompakt GPS-mottaker (GP-N100) gjør at du kan geotagge bilder når du er på reisefot. Denne er kompatibel med Nikon 1 V1 og festes direkte på kameraets tilbehørsport. Den registrerer breddegrad, lengdegrad, høyde og klokkeslett automatisk som geografiske merker i bildedataene (EXIF).

F-fatningsadapteren lar deg bruke et hvilket som helst NIKKOR D-SLR-objektiv med et Nikon 1-kamera. Den er kompatibel med både Nikon 1 V1 og Nikon 1 J1, og tilbyr ubegrenset med muligheter for å tilpasse et objektiv til fotosituasjonen. Alle AF-S og AF-I NIKKOR-objektiver er kompatible med autofokussystemet til Nikon 1.

En rekke Nikon 1-merkede kameravesker, objektivvesker, nakkeremmer, solblendere og kameragrep er tilgjengelig. Nikons eksterne stereomikrofon ME-1 kan brukes på Nikon 1 V1. Begge kameraene leveres med Nikons nye programvare Short Movie Creator.

http://www.thebighands.com/

http://www.youtube.com/watch?v=hEy7W-mGD7U&feature=related

Til toppen