Nikon COOLPIX P7100

Pressemelding fra Nikon 24. august 2011:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Nikon COOLPIX P7100 – entusiastkompakt

Nikon lanserer etterfølgeren til suksessen COOLPIX P7000. COOLPIX P7100 har bedre bildekvalitet, redusert utløserforsinkelse, hurtigere autofokus og raskere oppstart enn forgjengeren. En vippbar tretommers LCD-skjerm gjør det enklere å ta bilder eller spille inn film fra ulike vinkler.

COOLPIX P7100 er et perfekt kompaktkamera for alle entusiastiske speilrefleksfotografer. Et NIKKOR-objektiv med vidvinkel, 7,1 ganger zoom og rekkevidde på 28 millimeter til 200 millimeter (tilsvarende 35 millimeter format), RAW-filformat, raskt EXPEED C2-bildebehandlingssystem, hurtig responstid og fullstendige manuelle kontrollere sikrer bilder i svært god kvalitet. En stor CCD-sensor på 1/1,7” med 10,1 effektive megapiksler sikrer bred og dynamisk rekkevidde og god ytelse under dårlige lysforhold.

Førstevalg

Bjørn Mangset, Country Manager i Nikon Norge, sier de nye funksjonene som vippeskjermen og raske responstider vil gjøre dette til et førstevalg på lik linje med D-SLR-kameraer.

– Kameraet har kommandohjul både foran og bak, og et zoom-minne som kan tilpasses og forhåndsinnstilles på opptil syv forskjellige brennvidder for så å kunne bytte hurtig mellom dem. Det blir nesten som å bruke utskiftbare objektiver, sier han.

Basert på D-SLR-teknologi

COOLPIX P7100 er basert på avansert teknologi fra D-SLR-kameraer for best mulig bildekvalitet. Den store sensoren og bildebehandlingsprosessoren EXPEED C2 sikrer god ytelse under dårlige lysforhold og forbedret filminnspilling. NIKKOR-objektivet med 7,1 ganger zoom har to ED-glasselementer som reduserer kromatisk aberrasjon og fargeblødning ved større brennvidder. Et Neutral Density-filter gir bedre eksponeringskontroll. Den raske bildebehandlingsprosessoren utnytter fullt ut den store CCD-bildebrikken for god oppløsning, fine detaljer og renere bilder med mindre støy – være seg om du bruker høye eller lave følsomhetsinnstillinger (opptil 3200 og 12800 ISO).

Spesialeffekter

Kameraet har ulike spesialeffekter som kan benyttes ved fotografering. Blant annet Cross Processing som manipulerer fargene for bilder med dramatiske fargeendringer, samt økt kontrast og metning. Selective Colour lar deg utheve en konkret farge mens resten av bildet blir sorthvitt. Effektvalget kan forhåndsvises på LCD-skjermen før bildet tas.

Filmopptak i HD-kvalitet med optisk zoom og autofokus

COOLPIX P7100 har filmopptak i HD (720p) med optisk zoom og autofokus med en bildehastighet på 24 fps. Hvitbalanse kan stilles inn før innspilling og du kan bruke Auto Exposure-lås for å stille inn autoeksponeringen under filming. Kameraet har HDMI-kontakt med HDMI-CEC-støtte for utmating til en HDTV og støtte for bruk av en ekstern mikrofon.

COOLPIX P7100 er tilgjengelig i butikker fra 22. september til en veiledende pris på 4.690,-.

ViewNX2

ViewNX2 er en komplett programvarepakke som lar brukere importere, bla gjennom, redigere og dele videoer raskt og enkelt. ViewNX 2 er en videreutvikling av den svært vellykkede ViewNX, og har en rekke funksjoner utover det som vanlig følger med i en PCs operativsystem. Nye filmredigeringsfunksjoner er hentet direkte fra Nikons prisvinnende DSLR-utvalg. ViewNX følger med alle digitalkameraer fra Nikon. Programvaren kan også lastes ned gratis fra Internett.

EXPEED C2

Med EXPEED C2 utvider Nikon mulighetene i form av filminnspilling, ytelse med høy følsomhet og meget god bildekvalitet. EXPEED C2 henter ut maksimal ytelse fra sensoren for å sikre klare og livaktige bilder med sterke farger, redusert støy og smidige tonegraderinger.

Nikons my Picturetown

Du kan nå sikkerhetskopiere bildene dine ved hjelp av my Picturetown (www.mypicturetown.com), som er Nikons webområde for gratis lagring og deling av digitale bilder. Del minnene dine enkelt med venner, og organiser bildesamlingen din. Du får 2 gigabyte med lagringsplass og du kan når som helst oppgradere til en Gullkonto ved behov for større kapasitet.

Til toppen