Nikon COOLPIX S1200pj og COOLPIX S100

Pressemelding fra Nikon 24. august 2011:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Nikon lanserer 3D- og projektorkamera

Nikon lanserer i dag COOLPIX S1200pj med innebygd projektor som er 20 lumen sterkere enn forgjengeren COOLPIX S1100pj. Kameraet kan enkelt kobles til en iPhone, iPad og iPod Touch for å vise filmer og bilder lagret på enhetene via kameraets projektor. En annen nyhet er COOLPIX S100. Et stilfullt kamera med 16 megapiksler, 3,5 tommers OLED-berøringsskjerm og muligheten til å ta bilder i 3D.

Bjørn Mangset, Country Manager for Nikon i Norge, har følgende kommentarer til de to nye COOLPIX kameraene;

– Med COOLPIX S1200pj har Nikon et unikt kamera som kan vise bilder som er lagret på en iPad, iPhone, iPod Touch, PC eller Mac via kameraets innebygde projektor. COOLPIX S100 som også lanseres i dag er et utrolig stilig designkamera med en spennende 3D-opptaksfunksjon.

COOLPIX S1200pj – skapt for å dele

Takket være projektorfunksjonen i COOLPIX S1200pj trenger du ikke lenger å samle familie og venner rundt en liten skjerm for å se bilder, filmer eller presentasjoner. Kameraet kan kobles til en iPhone, iPad, iPod Touch, PC og Mac for å vise bilder lagret på enheten direkte på alle egnede overflater. Med 20 lumen og DLP-teknologi kan du vise bilder i størrelser fra 5 til 60 tommer. Opplyste kontrollere på kameraet og en fjernkontroll (tilleggsutstyr) gjør det enkelt å bruke kameraet i mørket.

Med en CCD-bildebrikke på 14 megapiksler, filminnspilling i HD (720p) med stereolyd, et NIKKOR-objektiv med 5 ganger zoom og fire funksjoner for reduksjon av uskarphet får du skarpe og fine bilder. Det er også mulig å legge til spesialeffekter under eller etter opptak og fotografering. Kameraet leveres i fargene sort og rosa. COOLPIX S1200pj kommer i salg fra 22. september og har en veiledende pris på 2.990,-.

COOLPIX S100 – elegant og brukervennlig

COOLPIX S100 er et perfekt kamera for alle som ønsker et lekkert og brukervennlig kamera. Det tynne kamerahuset på kun 18,1 millimeter passer perfekt i hånden og tar lite plass i vesken.

Kameraet har også en funksjon for fotografering i 3D. En modus som kombinerer to bilder som er tatt fra ulike vinkler for å danne et tredimensjonalt bilde for visning på 3D-kompatible enheter. Kameraet har en svært lysfølsom CMOS-sensor på 16 megapiksler, filmopptak i full HD (1080p) med stereolyd, NIKKOR-objektiv med vidvinkel og 5 ganger zoom og teknologi som reduserer uskarphet og har programfunksjoner for lite lys som Night Portrait.

Funksjonen Easy Panorama gjør at du kan ta bilder på 360 og 180 grader. Ved å panorere horisontalt eller vertikalt tar kameraets CMOS-sensor en rask bildeserie som slås sammen for å skape et panoramabilde. Kameraet er tilgjengelig i fargene rosa, svart og rødt. COOLPIX S100 er i salg fra 1. september og har en veiledende pris på 2.290,-.

ViewNX2

ViewNX2 er en komplett programvarepakke som lar brukere importere, bla gjennom, redigere og dele videoer raskt og enkelt. ViewNX 2 er en videreutvikling av den svært vellykkede ViewNX, og har en rekke funksjoner utover det som vanlig følger med i en PCs operativsystem. Nye filmredigeringsfunksjoner er hentet direkte fra Nikons prisvinnende DSLR-utvalg. ViewNX følger med alle digitalkameraer fra Nikon. Programvaren kan også lastes ned gratis fra Internett.

EXPEED C2

Med EXPEED C2 utvider Nikon mulighetene i form av filminnspilling, ytelse med høy følsomhet og meget god bildekvalitet. EXPEED C2 henter ut maksimal ytelse fra sensoren for å sikre klare og livaktige bilder med sterke farger, redusert støy og smidige tonegraderinger.

Nikons my Picturetown

Du kan nå sikkerhetskopiere bildene dine ved hjelp av my Picturetown (www.mypicturetown.com), som er Nikons webområde for gratis lagring og deling av digitale bilder. Del minnene dine enkelt med venner, og organiser bildesamlingen din. Du får 2 gigabyte med lagringsplass og du kan når som helst oppgradere til en Gullkonto ved behov for større kapasitet.

Til toppen