Nikon COOLPIX S4150 og S6150

Pressemelding fra Nikon 24. august 2011:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Stilig Nikon-duo med berøringsskjerm og syv ganger zoom

Nikon lanserer to nye kameraer i COOLPIX-serien som setter ny standard for stil og funksjonalitet. Ultratynne S4150 med smart berøringsteknologi og kraftige S6150 med hele 16 megapiksler og syv ganger zoom.

Bjørn Mangset, Country Manager for Nikon Norge, sier at selv om COOLPIX S6150 er så lite at det får plass i en skjortelomme er det kraftig nok til å ta både fantastiske landskaps- og nærbilder.

– COOLPIX S4150 er et iøynefallende kamera med funksjoner som filmopptak i HD (720p) og berøringsskjerm. Kameraet som veier 128 gram og kun er 2 centimeter tykt har 14 megapiksler og er tilgjengelig i fem flotte farger, sier han.

Intuitiv berøring

COOLPIX S4150 har en intuitiv tretommers LCD-berøringsskjerm med oppløsning på 460K-punkter. I opptaksmodus lar en berøringslukker deg velge et fokuspunkt ved å berøre en del av bildefeltet. Riktig fokus og eksponering stilles inn automatisk. I avspillingsmodus vil berøringsskjermen gjøre det morsomt å se på og redigere bildene med funksjonene Lysbildefremvisning og Paint.

Avansert teknologi

COOLPIX S4150 har avansert og brukervennlig teknologi. Kombinasjonen NIKKOR-objektiv med vidvinkel, fem ganger zoom og CCD-bildebrikke på 14 megapiksler sikrer bilder av meget god kvalitet. Kameraet er i tillegg utstyrt med funksjoner for å redusere uskarphet, effekten av motivbevegelse, dårlig lys og kamerabevegelse. Bilder kan enkelt og greit redigeres på selve kameraet med for eksempel filtereffekter som Selective Color. Dette omgjør bildet til sorthvitt slik at du selv kan legge til farger i ønsket område. En annen funksjon er Cross Screen som gir en stjerneeffekt på lyspunkter i motivet.

COOLPIX S4150 er tilgjengelig i fargene rødt, sort, fiolett, honningbronse og sølv. Kameraet kommer i salg fra 1. september og har en veiledende utsalgspris på 1.290,-.

Perfekt reisefølge

COOLPIX S6150 har et NIKKOR-objektiv med syv ganger zoom (28-196 mm optisk zoom) og en bildebrikke på hele 16 megapiksler. Justering og fokusering gjøres enkelt på en tretommers 460 K-punkters LCD-berøringsskjerm. En filmopptaksknapp gjør det enkelt å bytte mellom fotografering og videoopptak. Kameraet har integrert funksjonalitet for bilderedigering i form av hurtigretusjering, Aktiv D-Lighting og Soft Focus for å nevne noen.

Kameraet har i tillegg fire funksjoner som reduserer uskarphet ved å minimalisere effekten av kamera- og motivbevegelse og dårlig lys. En bildestabilisator med objektivforskyvning sikrer klare og skarpe bilder – selv når motivet er i bevegelse og ved bruk av full zoom.

COOLPIX S6150 er tilgjengelig i fargene fiolett, sort, rødt, rosa og sølv. Kameraet er i salg fra 1. september og har en veiledende pris på 1.490,-.

ViewNX2

ViewNX2 er en komplett programvarepakke som lar brukere importere, bla gjennom, redigere og dele videoer raskt og enkelt. ViewNX 2 er en videreutvikling av den svært vellykkede ViewNX, og har en rekke funksjoner utover det som vanlig følger med i en PCs operativsystem. Nye filmredigeringsfunksjoner er hentet direkte fra Nikons prisvinnende DSLR-utvalg. ViewNX følger med alle digitalkameraer fra Nikon. Programvaren kan også lastes ned gratis fra Internett.

EXPEED C2

Med EXPEED C2 utvider Nikon mulighetene i form av filminnspilling, ytelse med høy følsomhet og meget god bildekvalitet. EXPEED C2 henter ut maksimal ytelse fra sensoren for å sikre klare og livaktige bilder med sterke farger, redusert støy og smidige tonegraderinger.

Nikons my Picturetown

Du kan nå sikkerhetskopiere bildene dine ved hjelp av my Picturetown (www.mypicturetown.com), som er Nikons webområde for gratis lagring og deling av digitale bilder. Del minnene dine enkelt med venner, og organiser bildesamlingen din. Du får 2 gigabyte med lagringsplass og du kan når som helst oppgradere til en Gullkonto ved behov for større kapasitet.

Til toppen