Vidar Berg, produktspesialist i Nikon Norge, viser frem D700 med batterigrep og den nye blitsen SB-900.

NIKON LANSERER D700 - fullformatkamera til entusiastene

Nikons andre fullformatkamera, D700, er beregnet på semiproff-markedet. Kameraet er i praksis et Nikon D300 med bildebrikken fra Nikon D3.

Nikon har, med unntak av proffmodellen D3, basert alle sine tidligere kameraer på DX-formatet. Disse kameraene har bildebrikker på størrelse med APS (Advanced Photo System) film, cirka 24 mm.

Det nye kameraet D700 er dermed deres andre kamera med bildebrikke i såkalt FX-format. Disse fullformatkameraene har bildesensorer på størrelse med 35 mm film, bildebrikken måler 36 x 24 mm.

Kameraet kan dermed levere opplevelsen av å fotografere med fullgod 35 mm størrelse, noe profesjonelle fotografer har spesiell nytte av. Likevel posisjonerer Nikon D700 mot entusiaster i tillegg til proffene.

– Målet har vært å gjøre FX-formatet tilgjengelig for flere, sier Vidar Berg i Nikon Norge.

D700 posisjoneres som en konkurrent til Canons EOS 5D. Dette er ikke et nytt kamera, og Canon vil sannsynligvis komme med en oppgradert modell. Likevel er Nikon D700 et interessant kamera for entusiaster som ønsker mer ut av fotograferingen enn DX-formatet kan tilby.

Lysfølsomt og raskt

D700 har 12 megapiksler oppløsning og høy lysfølsomhet. Kameraet går fra ISO 100 til 6400 kalibrert, og opp til hele 25.600 ukalibrert. Det kan ta opp til 5 bilder i sekundet (8 med ekstra batteripakke), og har støtte for sanntidsvisning av det bildebrikken vil fange opp på den lyssterke LCD-skjermen, såkalt ”live view”, komplett med støtte for interaktiv plassering av fokuspunkt. Slikt er nyttig ved stativbruk.

D700 har innebygget rensesystem som fjerner eventuelt støv fra bildebrikken ved oppstart. Kameraet har også, i motsetning til proffmodellen D3, innebygget blits.

Kameraet har innbygget kunstig horisont som gjør det langt enklere å ta bilder i vater.

Prisen er 23.000 kroner inkludert mva. Det er omtrent midt mellom D300 og D3.

Nikon introduserer også blitsen SB-900 Speedlight, en raskere proffmodell med utvidet zoom.

Fagbladet Elektronikkbransjen nr.6/2008

Nikons nyeste kamera er plassert midt mellom D300 og proffmodellen D3. Det er lettere og mindre, men har samme store bildebrikke som storebroren.
Nikon lanserte også SB-900, en raskere proffblits.
Til toppen