Andreas Niss (t. v.) blir ny administrerende direktør i Elkjøp Norge etter Henrik Bjønnes. Bildet ble tatt i mars 2009, før åpningen av Elkjøp Megastore Ullevål. Foto: Stian Sønsteng.

NISS NY SJEF I ELKJØP NORGE

Andreas Niss tar over som administrerende direktør i Elkjøp Norge AS etter Henrik Bjønnes.

– Etter 21 år i selskapet har jeg lyst til å stoppe opp litt for å vurdere hvilke muligheter livet har å by på. Jeg rekrutterte Andreas til selskapet for fire og et halvt år siden, og han blir en fantastisk leder som kan bringe selskapet mot nye høyder, sier Bjønnes til fagbladet Elektronikkbransjen.

Han understreker at avgangen er hans egen avgjørelse, og forteller at han er i samtaler med Norden-sjef Ronny Blomseth om muligheter internt i Elkjøp.

– Dette er mitt initiativ, og familien planlegger å flytte hjem til Fredrikstad. Jeg valgte å ta denne beslutningen først, så får vi se hva som skjer. Hvis jeg skal snakke med andre selskap, synes jeg ikke det er riktig å sitte i stillingen som daglig leder av Elkjøp Norge, sier Bjønnes – og frir dermed til selskap som skulle være interessert i ham.

– Jeg har fått mye tillitt og har blitt gitt store ansvar i Elkjøp. Jeg hadde ikke fylt 27 år da jeg fikk ansvaret for Elkjøp Norge første gang. Nå er jeg 36, og året vi har lagt bak oss er det beste på mange år. Det er vanskelig å finne sidestykker når det gjelder de markedsandelene vi har oppnådd, og det er fint å kunne etterlate seg et selskap som er i god form, sier Bjønnes.

Andreas Niss tok formelt over som administrerende direktør 1. mai, men Bjønnes blir i Elkjøp ut august for å kjøre et parallelløp med ham. Niss ble hentet til Elkjøp fra oljeselskapet BP. Etter en opplæringsperiode som trainee i Sandvika, ble han varehussjef på Jessheim og Skøyen før han ble opplæringsansvarlig i Elkjøp Norge. Etter et drøyt år i denne stillingen ble han varehussjef ved Elkjøp Megastore Ullevål.

– Dette er den butikken i vår historie som har kommet seg raskest opp i omsetning, med over 300 millioner kroner inkludert mva. En god rakett, sier Bjønnes.

Til toppen