Nokia satser nå stort på håndholdte TV-mottakere. På CeBIT viste de blant annet N92 som har DVB-H- og WLAN-funksjonalitet. Den er basert på Symbian plattformen.

Nokia vil ha spydspisser på alle områder og satser på mobil-TV

Som verdens ledende mobiltelefonprodusent er Nokias største utfordring å opprettholde markedsandelene.

Samtidig sikter den finske produsenten seg inn på nye områder, både teknologisk og forretningsmessig. Til dette hører digitalt mobil-TV og mobil epost.

- Vi satser på ha spydspisser i alle forretningsområder. Det viktigste for oss i tiden fremover er kamera, musikk, multimedia, og mobile epostløsninger, sier produktmarkedssjef Oskar Södergren i Nokia Svenska AB. På CeBIT fokuserte Nokia også sterkt på modeller med TV mottak med DVB-H-standard. Dette er standarden Nokia nå går inn for i hjemlandet, i tillegg til mange andre markeder.

UMTS med GSM/EDGE

Nokia har valgt å legge inn GSM- og EDGE-funksjonalitet i alle sine UMTS-telefoner. Hittil i år har de lansert fire nye slike modeller. Södergren fremhever modell 6233.

- Den bygger på de tidligere modellene 6230 og 6230i, og er en mellomklasse UTMS-telefon, sier Södergren.

Han fremhever samtidig at Nokia føreløpelig ikke har noen UTMS-telefoner i lavsegmentet.

En annen modell i samme kategori er N92. Denne telefonen har i tillegg støtte for DVB-H og WLAN, og er basert på Symbian-platformen. Modellen N91 karakteriserer Södergren som en spydspiss innen musikkfunksjonalitet, og som en Roll’s Royce i modellutvalget. Også denne modellen har WLAN og støtter Symbian. Roll’s Royce-karakteristikken innebærer blant annet at N91 har harddisk på 4 GB. Nokia presenterte også en virkelig volummodell: 6280, som har 2 MP kamera, musikkfunksjonalitet og blir karakterisert som en mellomklassetelefon.

Livsstilsmodeller

På CeBIT presenterte Nokia også GSM-modellene 6103, 6125, 6136, 6131, 3250, samt de tre designmodellene 7360, 7370 og 7380. De siste tre kaller Nokia ”L’amour-collection”. Det betyr at de regnes som livsstilsmodeller når det gjelder design- og materialvalg.

Modell 6103 etterfølger 6101 som har vært bestselger. Den har klassisk design og blåtann-funksjonalitet. 6125 har 1,3 MP kamera og terminal for mikroSD minnekort på inntil 2GB. 6131 er ganske lik 6125, men har forbedret skjerm med 16 millioner farger. Skjermen er på 2,2 tommer. 6136 støtter UMA (Unlicened Mobile Access), som er GSM over internett.

Modell 3250 er først og fremst en musikktelefon, og har kamera og terminal for mikroSD minnekort på inntil 1 GB.

Nadine Topp viser N91 som blir karakterisert som en spydspiss innen musikkfunksjonalitet. Foto: Erik Andersen
Nokia har knyttet til seg JBL som leverandør av spesialhøyttalere til mobiltelefoner. Her ser vi et sett som også inneholder basshøyttaler. Settet kobles direkte til mobiltelefonen.
7380 er en av modellene i Nokias nye livsstilserie L’Amour. På denne telefonen er det tradisjonelle tastaturet erstattet av et søkehjul, som gir telefonen sin spesielle avlange form.
Produktmarkedsjef Oskar Södergren er tydelig fornøyd med modell 6280, som han tror vil bli en bestselger.
Tre av sesongens nye Nokia-modeller er fra venstre 6131, 6136 og 6070.
Til toppen