NORDISK STORFUSJON innen foto

Aronsen AS i Norge, Westheimer AS i Danmark og Focus Trading AB i Sverige slår seg sammen.

Etter nesten 20 års nært samarbeid slår de tre fotodistributørene seg sammen til ett selskap.

I fusjonen inngår også det finske selskapet Focus Image OY som de tre andre selskapene allerede har et felles eierskap i. I tillegg vil også det norske selskapet FS Distribusjon AS, bedre kjent som Fotosentralen, inngå i samarbeidet. Fusjonen ble gjennomført 1. januar, og det nye selskapets navn blir Focus Nordic AB.

I følge en pressemelding blir det nye selskapet Nordens største fotodistributør. Selskapet blir ledet av Thomas Wernbo og får hovedkontor utenfor Göteborg.

– Sammenslåingen er naturlig ut fra at mange av leverandørene våre ser Norden som ett marked. Hver for seg er de fusjonerte selskapene ledende i hvert sitt land innen distribusjon av fotoprodukter. Ettersom flere av kundene våre allerede er aktive på det nordiske markedet, kan vi gjennom fusjonen gi dem mer effektiv og samordnet service, sier konsernsjef Wernbo.

Knut Aronsen, som er styreleder i Aronsen AS, poengterer at selskapet er opptatt av å beholde tette lokale bånd til kundene i de respektive land, og sier seg glad for at fusjonen er gjennomført. Virksomheten i Focus Nordic representerer blant annet merkevarene Kodak, SanDisk, Panasonic, Pentax, Lowepro, Nikon og Fujifilm.

Powered by Labrador CMS