Markedsansvarlig Lars Elstad (til venstre) og daglig leder Richard Schrøder viser Asonos nye DAB-radio og MP3-spilleren M1. Foto: Erik Andersen

Norsk DAB og MP3 fra Asono

Asono lanserte ny DAB-radio og MP3-spiller på Electroworld.

Når det gjelder design, holder det norske selskapet Asono på strenge kubiske former og i svart og grå plast. De nye produktene har samme designkonsept og inneholder nyheter med hensyn til brukergrensesnitt.

– Nå satser vi på DAB. Vi ser at de store kringkasterne med NRK og P4 i spissen satser knallhardt på digital radio, og at det er den veien det går. Denne bølgen vil vi være med på. For å sikre oss, inneholder radioen også FM-mottaker slik at den kan brukes over hele landet og for alle kanaler, sier markedsansvarlig Lars E. Elstad.

Asono vil at også denne radioen skal være et møbel. Som for MP3-spilleren Mica, er det møbeldesignerne i Norway Says som har vært med i utviklingen av den nye DAB-radioen.

– Vi kan se en viss likhet på mellom og den nye DAB-radioen. Vi ønsker at produktene skal kunne integreres i stue, kjøkken eller andre rom i huset, sier Elstad. Han legger også vekt på retro som designtrend, men mener at de ikke vil gå inn på en slik vei nå i 2006.

Menystyring

Asono DAB1 har fått en spesiell menystyring.

– Vi har sett på menystyringen folk kjenner fra andre produkter og det er lagt utstrakt bruk av taster for opp/ned og sidestyring. Typisk er det som brukes i iPod-utstyret. Vi mener dette er en god måte å navigere på for brukerfunksjonene i DAB-radioen. Radioen har en joystick for styring av menyene. Denne knappen kan også brukes for å komme bakover i menyen. I tillegg er det oversiktelig meny i displayet, sier Elstad.

DAB-radioen har innebygd høyttaler. Som tilbehør blir det levert to typer separathøyttalere, den ene med kabel og den andre basert på trådløs overføring. Asono har flere norske samarbeidspartnere for utvikling av DAB-radioen. Seas i Moss er kjent som produsent av høyttalerelementer. De har laget høyttalerne i DAB1. I radioen er det terminal for SD-kort, som kan brukes både for inn- og avspilling av programmer i tillegg til MP3-musikk. Radioen har også tilkopling for ekstern harddisk og USB-port. Elstad regner med at radioen vil være i markedet i løpet av november. Prisen vil bli i underkant av 2.000 kroner.

Asonos M1 veier 30 gram og har en tykkelse på 7,4 mm. Den har fastminne på opptil 4 GB. Det er full støtte for MP3 og WMA for kjøp av mus ikk på nett. M1 har OLED-skjerm med 65.000 farger. Det oppladbare batteriet gir cirka 15 timers spilletid, alternativt 3,5 timer film. Ladetiden er tre timer. Også denne spilleren kommer i november.

Asonos DAB1 har joystick-styring av brukermenyene. Høyttalerne er utviklet av norske Seas. Tilleggshøyttalerne kan både leveres med kabel og for trådløs overføring.
M1 blir en av de minste MP3-spillerne i markedet. Den har funksjonalitet for både lyd og video og en OLED-skjerm med 65.000 farger.
Til toppen