En glad gjeng fra TT Micro stilte ut i Berlin. Fra venstre markedssjef Tom Vedvik med Pinells nye radio Wide, designeren Andreas Erlandsen med Dynamic-modellen, innkjøpssjef Tore Vedvik og daglig leder Ole Morten Skymoen med Explorer. Foto: Erik Andersen.

NORSK PÅ IFA

TT Micro AS var norsk utstiller på årets Berlinmesse. Firmaet markerer seg som leverandør av egenutviklede radioer.

Merkenavnet Pinell ser ut til å få god klang i den norske digitalradioverdenen. TT Micro AS var norsk utstiller på IFA og en glad gjeng stilte opp i nye uniformer fra Moods of Norway. Det manglet bare et stort norsk flagg på utstillingen deres.

Supersound

Radiomodellen Supersound kom for to år siden og blir nå lansert i en ny versjon, Supersound II. Den kom på markedet for fire måneder siden med ny høyttaler, sekslinjers display og fjernkontroll som gjør at man også kan regulere bassgjengivelsen fra avstand.

– Kundene våre har også spurt om vi kan komme med en oppladbar radio. Da fant vi ut at vi ville lage et eget design og bygge inn en oppladbar batteripakke med stor kapasitet. Denne radioen har vi kalt Explorer og den har FM, DAB og internett. Batterikapasiteten holder til åtte timer ved middels volum, sier markedssjef Tom Vedvik.

Fargenyansene på Explorer er hvit, sort og valnøtt. Vedvik ser ikke bort fra at modellen også kommer i andre farger som lilla, rosa og turkis. Modellen som ble vist på messen har i følge Vedvik fått meget god respons. Til denne radioen og også til andre Pinell-modeller er det konstruert en egen separat Ipod basestasjon med tilkoplingskabel.

Eget design

Det siste året har TT Micro samarbeidet med designeren Andreas Erlandsen. Han pendler mellom kontoret i Østen og hjemmet i Oslo for å få med seg trender innen sitt yrke. Erlandsen har fått i oppdrag å konstruere en radio Vedvik karakteriserer som litt unik.

– Hovedideen er å lage er radio med Hi-Fi-lyd. Det betyr at vi har meget gode høyttalere. Radiodelen har både FM, DAB+ og internett. Lydbildet fra de to høyttalerne mener jeg overgår det meste av tilsvarende produkter i markedet, sier Vedvik.

Modellen heter Pinell Dynamic og har 2 x 25 watt forsterker. Radioen koster 2.700 kroner. For å få stereolyd, er det laget en høyttaler med samme ytre dimensjoner som koples til sentralenheten. Den koster 700 kroner. Grunnfargene på kabinettet er hvitt og sort, men det vil komme frontdeksler i andre farger.

Wide

En annen nyhet fra Pinell på IFA var radioen Wide. Den er også utviklet i løpet av det siste året.

– Denne lille radioen kan fylle et rom på 30 til 40 kvadratmeter med god lyd, sier Vedvik.

Han fremhever at Wide-modellen har 3D lydteknologi som skal skape kunstig omgivelseslyd. Dette er en 220 volt modell med internett, DAB og FM. Forsterkeren er på 100 watt. Den har i alt syv høyttalere, en av den har subwooferfunksjon. Vedvik opplyser at radioen trolig vil komme før jul og vil koste om lag 4.000 kroner.

Det er lagt stor vekt på kvalitetshøyttalere i Pinell-radioene. Bildet viser de to elementene, en 3,5 tommers mellomtone/bassenhet og en 19 millimeters diskantenhet.
Baksiden av Dynamic-modellen viser bassrefleks-åpningen og tilkoplingene for kraftforsyning, hodetelefon, analog inngang og analog/optisk utgang.
Explorer har FM, DAB og internett og er oppladbar med batterikapasitet på åtte timer. Pris: 2.200,-.
Til toppen