Administrerende direktør i Electrocompaniet, Mikal Dreggevik (t. v.) og produktdirektør Øyvind Lundbakk i Altibox. Foto: Lars Rasdal, Altibox

NORSK SATSING PÅ HIFI-STRØM

Electrocompaniet og Altibox kommer til høsten med modulbaserte og trådløse produkter for strømming av lyd og bilde.

De to selskapene har inngått en strategisk samarbeidsavtale om en ny generasjon modulbaserte og trådløse produkter. Kunden velger høyttalermodul, antall, farge og plassering, og skal enkelt kunne styre hvilket innhold som skal spilles hvor, heter det i en pressemelding.

De ulike modulene i produktserien EC Living kommuniserer trådløst med hverandre, og kan bygges ut i ulike kombinasjoner med sømløs skalering opptil 5.1-lyd. EC Living får støtte for musikk- og videostrømmetjenester som Wimp Hifi, Spotify og Youtube.

Sammen med Electrocompaniet skal vi utvikle produkter med funksjoner som virkelig utnytter overføringskapasiteten i fibernettet

– Med de nye EC Living-produktene vil vi innfri alle forventninger til design, teknologi, bilde og overlegen lyd, sier administrerende direktør Mikal Dreggevik i Electrocompaniet i meldingen.

Pris fra 3.000,-

De første produktene i serien blir tilgjengelige for salg i august. Prisene starter på 3.000 kroner.


– Altibox er utrolig stolte over at vi nå skal samarbeide med en av verdens fremste produsenter av lyd- og 4K-opplevelser. Sammen med Electrocompaniet skal vi utvikle produkter med funksjoner som virkelig utnytter overføringskapasiteten i fibernettet. Vi gleder oss til fortsettelsen, sier produktdirektør Øyvind Lundbakk i Altibox ifølge pressemeldingen.

Electrocompaniet er et kjent hifi-navn gjennom 40 år, og har i dag kunder i mer enn 40 land. De siste årene har selskapet satset på bilde og det digitale videoformatet 4K UHD. Altibox har levert internett-, TV- og telefonitjenester over fiber siden 2002, og har over 330.000 kunder i Norge og Danmark.

Egen knapp

– Vi er begge leverandører av kvalitetsprodukter og -tjenester i hver vår bransje. Når vi nå skal utvikle nye norske teknologiprodukter sammen kan kundene våre begynne å glede seg til heftige opplevelser innen både lyd og bilde, sier Dreggevik i pressemeldingen.

Produktserien Electrocompaniet EC Living har trådløse løsninger og støtter full HD-kvalitet for både lyd og bilde. Altiboxs underholdningstjenester blir sømløst integrert og får en egen menyknapp som lar kundene styre både lyd og bilde fra samme enhet. Dermed skal både antall ledninger og fjernkontroller reduseres.

EC Living-produktene fra Electrocompaniet og Altibox skal tilby enkel strømming av lyd og bilde i hjemmet.
EC Living-produktene fra Electrocompaniet og Altibox skal tilby enkel strømming av lyd og bilde i hjemmet.
Til toppen