Patricia Thörnwall i Ankarsrum på Elon-messen 2018 med en Marcato pastavalser i hendene. Robin Bahl fra Nordic Brand Hub står ved siden av en Ankarsrum Assistent Original i den nye fargen Shiny Lilac. Foto: Ola Larsson

NY ANKARSRUM VANT PRIS

Ankarsrum Assistent Original fikk i fjor en dobbelt så kraftig motor, og ble i år kåret til «Best of the Best – Kitchen Innovation of the Year 2018».

Kjøkkenmaskinen var Sveriges første da den ble lansert i 1940. Siden 1969 er den blitt produsert i en fabrikk i Ankarsrum under varemerket Electrolux, senere under varemerket Ankarsrum.

I februar 2017 ble det lansert en oppdatert versjon med navn 6230, med en motor på 1500 watt (forgjengeren hadde 800 watt) og med knapper i forkrommet sink i stedet for plast, for bedre holdbarhet og følelse. I forbindelse med oppdateringen ble garantitiden forlenget fra fem til sju år.

Vi har veldig stor tro på vårt produkt og hva den er kapabel til å utføre

Patricia Thörnwall i Ankarsrum sier Assistent Original nå finnes i 15 farger. De to nye fargene for i år er Black Diamond og Shiny Lilac, hvor den sistnevnte er årets pantonefarge. Nytt fra januar er at pastavalser fra det italienske merket Marcato finnes som tilbehør.

– Vi bygger fortsatt motorene selv, og tester hvert produkt før det går ut på markedet, sier Thörnwall.

Best av de beste

Kjøkkenmaskinen ble kåret til «Best of the Best – Kitchen Innovation of the Year 2018» i kategorien småelektrisk på Kitchen Innovation Awards 2018. Tittelen er veldig ettertraktet i bransjen ettersom prisen bygger på forbrukernes egne erfaringer, sier leverandøren.

Utmerkelsen går til produkter som får flest totalpoeng i sin kategori. Assistent Original tok gull takket være den siste modellens nye innovative løsninger, funksjonalitet, holdbarhet og design.

– Vi har veldig stor tro på vårt produkt og hva den er kapabel til å utføre. At forbrukerne deler vår oppfatning og stemmer oss frem føles veldig bra, sier Marcus Grimerö, administrerende direktør i Ankarsrum Kitchen AB.

Siden juni 2017 distribueres Ankarsrum i Norge av Nordic Brand Hub, som ble etablert i 2016. I tillegg til Ankarsrum distribuerer selskapet ni andre merker.

Til toppen