Ny LCD-fabrikk i Polen

LG har åpnet et produksjonsanlegg for LCD på 1,5 millioner kvadratmeter i Wroclaw sørvest i Polen.

Frem til 2011 vil LG ha investert 807 millioner euro i anlegget.

– LGs nyåpnede LCD-område forventes å bli et europeisk sentrum for produksjon av LCD-skjermer, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Investeringene skal finansieres gjennom LGs datterselskaper LG Electronics, LG Innotek og LG Chem, samarbeidet med Philips i LG.Philips LCD og eksterne partnere.

Samlet har det nevnte foretaket allerede skapt mer enn 4.200 arbeidsplasser i regionen. LG har styrket det økonomiske samarbeidet med Polen, som begynte allerede i 1999 med en TV-fabrikk i Mlawa. På det nye anlegget har LG implementert et komplett produksjonssystem der samtlige komponenter produseres på samme sted som skjermene sluttmonteres. Dette integrerte produksjonssystemet gir i følge LG økt kostnadseffektivt samt bedre logistikk, leveringsdyktighet og lagerstyring.

– Etter dette har LG tre produksjonsområder strategisk plasserte på verdensbasis, og selskapet har dermed enda bedre forutsetninger for å nå målet om å bli verdensledende på LCD, heter det i pressemeldingen.

LGs to øvrige produksjonsområder for LCD ligger i Paju i Sør-Korea og i Nanjing i Kina. Til sammen har de tre produksjonsområdene for LCD over 8 millioner kvadratmeter produksjonsflate.

Europa står i følge LG for 37 prosent av verdensmarkedets omsetning av LCD-TVer. LG Electronics' sluttmonteringsanlegg for LCD-TVer har kapasitet på 2,4 millioner full-HD-TVer fra 37 til 55 tommer i år, og den er planlagt utvidet til 10 millioner enheter i 2011.

Til toppen