Peter Wissinger i Microsoft Norden varsler en viktig oppdatering av Windows Mobile, trolig før midten av april.

NY WINDOWS MOBILE

– Om et par måneder lanserer vi en oppdatering av Windows Mobile som er like viktig som da vi lanserte push-mail for halvannet år siden.

– Vi oppdaterer Windows Mobile 6.0, og setter større fokus på forbrukeren. Det skal bli raskere å konfigurere og komme i gang, og oppdateringen er like viktig som da vi lanserte push-mail for halvannet år siden, sier Wissinger.

Det er ventet at den nye versjonen vil hete Windows Mobile 6.1.

På Mobile World Congress var Microsoft svært fornøyd med lanseringen av Sony Ericcsons Xperia-serie, med Windows Mobile operativsystemet.

– Dette betyr svært mye, kanskje mer i Norden enn ellers i verden da Sony Ericsson står svært sterkt hos oss, sier Wissinger.

Han understreker at Microsoft har en rekke viktige samarbeidspartnere når det gjelder Windows Mobile, som Sony Ericsson, Samsung, Motorola og LG.

– Windows Mobile-telefonene er svært gode, ikke minst når det gjelder integrering med Office-programmene folk bruker på datamaskinen sin. Styrken er at brukeropplevelsen er den samme. Telefonprodusentene legger inn sine egne funksjoner, som gjør at for eksempel en HTC Touch fremstår som en unik terminal, sier Wissinger.

På Microsofts hotell i Barcelona har de utstilt en lang rekke mobiltelefoner som bruker deres operativsystem.

– For 7-8 år siden så Microsoft at mobiltelefonen kommer til å være et viktig områdde for selskapets vekst, og ambisjonen er at vi skal være best når det gjelder mobile plattformer. Vi tror det er programvaren som driver de mobile tjenestene, og vi er stolte over at enkelte kunder kjøper en mobiltelefon fordi den har vårt operativsystem, sier Wissinger.

Til toppen