NYE GENERASJONER FRA CANON

I høst presenterer Canon nye generasjoner både av skrivere og videokameraer.

I alt blir det syv skrivermodeller på markedet, seks med multifunksjon og en fotoskriver.

– Når det gjelder skriverne, har vi ny design, ny brukervennlighet og nytt blekk. I tillegg er det en ny generasjon programvare, sier produktsjef Trond Sliper i Canon Norge AS.

Toppmodellen heter MG8150. Dette er en kombinert skriver, skanner og fargekopieringsmaskin som har støtte for trådløst nettverk og minnekort. Sliper legger spesielt vekt på brukervennligheten med berøringsskjerm på kontrollpanelet. Modellene i MG-serien har separate blekk-kassetter. Skriverne i den andre serien, med betegnelse MP, har delte kassetter mellom sort og farge.

Harddisk bort

I dag har Canon tre modellserier innen HD-videokameraer. HFS representerer toppmodellene med den høyeste kvalitetsgraden. HFM-serien representerer tradisjonelle kompakte kameraer, mens HFR-serien er nye, rimelige kameraer. Med den siste serien er det lagt spesiell vekt på stort zoom-område.

– HFM-serien blir utvidet med en ny toppmodell. Den heter HFM32 og har 64 GB internminne. I tillegg har den terminal for minnekort, og den er tilpasset de nye SDXC-kortene som begynner å komme på markedet. De første kortene får 64 GB-kapasitet. Teoretisk vil kapasiteten på disse kortene komme opp i to terrabyte, forteller Sliper.

Med den høyeste bildekvaliteten vil internminnet på 64 GB kunne lagre cirka 12 timer videoopptak. Med den høye lagringskapasiteten på fast minne mener Sliper at intern harddisk etter hvert vil få stadig mindre betydning i moderne videokameraer.

EOS-teknologi

Når det gjelder bildebrikkene i videokameraene, forteller Sliper at kameraene for forbrukermarkedet har én bildebrikke mens modellene for det profesjonelle markedet har tre. Videokameraene til forbrukermarkedet har bildebrikke med CMOS-teknologi og er samme type som brukes i Canons EOS kameraer. Canon bruker RGB fargefilter i sine videokameraer. Det mener Sliper gir riktig fargekvalitet.

– Er det for dyrt å bruke tre bildebrikker i forbrukerkameraene?

– Vi mener at løsningen vår gir topp kvalitet med en brikke og med den teknologien vi bruker rundt bildebehandlingen, sier han.

Administrerende direktør Erik Mikalsen (t. v.) og produktsjef Trond Sliper viser en modell i den nye Pixma-serien. Foto: Stian Sønsteng
HFM32 har 64 GB internminne. Pris ikke fastsatt.
Til toppen