Leif Rune Sjøbrend og Terje Nygård i Tura Scandinavia viser fram siste nytt fra Golla under årets Photokina.

NYE KAMERABAGER FRA GOLLA

Det finske selskapet Golla viser fram nytt tilbehør for fotografer, og toner samtidig ned designen sin noe.

Golla har lenge vært kjent for slitesterke materialer og iøynefallende farger og mønstre. Under årets Photokina lanserte finnene nye kamerabager, og også en del tilbehør til mobil og nettbrett.

– Vi tror design blir stadig viktigere for forbrukerne. I sin siste kolleksjon har Golla blant annet tonet ned fargevalg og design noe, men de er fortsatt gjenkjennelig som Golla, sier i importøren Tura Scandinavia til fagbladet Elektronikkbransjen. 

Vi tror design blir stadig viktigere for forbrukerne

Fire størrelser – mange design

Det er Golla-sjefen selv enig i.

– Å fotografere er hyggelig, hvorfor skal ikke kamerabager også være det? Vi vil at kamerabagen skal støtte opp om aktiv fotografering på en stilig måte. I år fokuserer vi på en enkel design som representerer klarhet og energi, sier Petri Kähkönen, grunnlegger og administrerende direktør i Golla i en pressemelding.

Alle kameraproduktene er funksjonelle, lette å bære og laget av myke, komfortable materialer. Kamerabagene kommer i fire ulike størrelser – de små Digi Bags for kompaktkamera, og small, medium og large for speilrefleks- og de nye systemkameraene.

Fra kompakt til system

S er den minste kamerabagen, beregnet på systemkamera. Bagen er polstret, har en stor glidelåsåpning, har avtakbar skulderstropp og kommer i fire ulike farger.

I medium kan man velge mellom tre ulike designer. Disse gir ulike funksjoner, og passer for enten et systemkamera eller en speilrefleks med optikk, grep og lader. To av modellene har også en egen polstret lomme for et nettbrett.

Den største størrelsen har blitt enda mer rommelig, og kommer som enten med vanlig stropp, eller med en diagonal skulderstropp som lar deg bære vesken som en ryggsekk. Begge modellene har plass til en speilrefleks med ekstrautstyr, et nettbrett og feste for å bære en tripod.

Digi Bag kommer i mange ulike farger og stoff, og er beregnet på kompaktkamera.
Størrelse S er bergnet på systemkamera, og Golla har begynt å bruke skai i sine produkter.
Med plass til både kamera, objektiv og nettbrett er størrelse M en hendig design.
Den største av kamerabagene, med den tradisjonelle bærestroppen, har fått navnet Riley.
Dette er også den store versjonen, men denne gang med diagonal skulderstropp som gjør at du kan bære «Carter» som en ryggsekk om det er ønskelig.
Til toppen