OLympus M.ZUIKO DIGITAL ED12 mm1:2,0 og M.ZUIKO DIGITAL45 mm1:1,8

Pressemelding fra Olympus 30. juni 2011:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

To nye, lyssterke PEN premiumobjektiver

Olympus PEN objektivserie utvides nå med to lyssterke, faste premiumobjektiver. Et vidvinkelobjektiv perfekt for landskap, interiørbilder og annet som krever plass. Og et portrettobjektiv som gir den den nøyaktige skarpheten akkurat der du vil. 

Olympus er i dag en av verdens absolutt fremste objektivprodusenter, med systemkameraoptikk som har kommet på topp i flere internasjonale tester. De nye objektivene M.ZUIKO DIGITAL ED12 mm1:2,0 og M.ZUIKO DIGITAL45 mm1:1,8 fører tradisjonen videre. Begge objektivene er bygd i metall med premiumfølelse. De har meget høy optisk og mekanisk kvalitet. Designen passer til de nye PEN-kameraene som lanseres samtidig. 

Lyssterk vidvinkel med rask fokus

M.ZUIKO DIGITAL ED12 mm1:2,0 (tilsvarer24 mmi 35mm-formatet) er optimal for snapshots i bybildet, og for alle motiver som krever vidvinkel. Lysstyrken på 2,0 gjør det også passende når du vil arbeide med liten dybdeskarphet eller i situasjoner med svakt lys. Objektivet er utstyrt med separat blender- og fokusring, med blender og meter angitt. I manuell modus aktiveres de og fotografen kan stille inn avstand og bestemme dybdeskarphet uten å se på skjermen. Når motivet er i fokus kan innstillingene låses ved å dra fokusringen tilbake. En ny, avansert flerlags antirefleksbehandling av linsen halverer risikoen for uønskede ekkobilder og strølys. Objektivet vil være på markedet i juli

Portrettobjektiv med ekstra detaljskarphet

M.ZUIKO DIGITAL45 mm1:1,8 (tilsvarer90 mmi 35 mm-formatet) er perfekt for portrettbilder, når du vil arbeide med skarpheten i bildet og løfte frem motivet fra bakgrunnen. Bildekvaliteten er meget høy, og til tross for premiumfølelsen er objektivet ikke høyt priset. Objektivet vil være på markedet i september.

Komplett spesifikasjon for objektivene finnes på www.olympus.no

Til toppen