Informasjonssjef Jakob Cederquist fra Motorola demonstrerer glidetelefonen Motorizr Z8, som tar form etter ansiktet når tastaturdelen er trukket ut.

Ønsker full fart igjen med høyhastighetstelefoner

Motorola satser på å komme sterkere tilbake i det nordiske markedet, blant annet med telefoner beregnet for høyhastighets mobilnett.

Utgangspunktet for Motorolas satsing på 3GSM World var suksessen det amerikanske selskapet har hatt med Motorizr-modellen V3. Denne modellen kom i 2004, og til nå er det omsatt mer enn 75 millioner enheter i ulike versjoner på verdensbasis.

– Det har gjort den til en av verdens mest solgte mobiltelefoner. Motorizr er en spesiell kombinasjon av design og teknikk. Kapptelefonen var en av de tynneste innen sin type på verdensmarkedet da den kom. Den er laget i aluminium og magnesium, og jeg mener det er en telefon uten kompromisser, sier nordisk informasjonssjef Jakob Cederquist i Motorola AB.

Motorola satser på å komme tilbake for fullt i det nordiske markedet. I Barcelona viste Motorola nyheter basert på Motorizrs teknologi og design. Motorizr K3 var ny på 3GSM World. Den etterfølger K1 og er en 3G-telefon med to kameraer, et for videosamtaler og et for stillbilder, og har 50 MB internminne. På slutten av fjoråret lanserte Motorola de første 3G-modeller med HSDPA. Alle de nye modellene støtter denne funksjonen som har datahastighet opp til 3.6 MB per sekund og kalles av noen turbo-3G.

Forberedt for HSDPA

– Vi vil at alle som kjøper en Motorola-telefon skal få med seg HSDPA-funksjonen slik at den finnes når operatøren tar i bruk dette i mobilnettene, sier Cederquist.

En av de store nyhetene på messen var Motorizr Z8 som er en glidetelefon. Når tastaturet trekkes ned får telefonen en avrundet form. Det betyr blant annet at telefonen kommer nærmere munnen. Videodelen kan ta 30 bilder i sekundet. Kameradelen har to megapiksler bildebrikke. Den har en QVGA-skjerm med 16 millioner farger og terminal for Micro SD minnebrikke. Programvaren er Symbian.

Motorizr Z6, som ble lansert på CES i Las Vegas tidligere i år, har Linux Java operativsystem. Med Motoq Q9 går Motorola inn i PDA-markedet. Den har fullt tagentbord og meget tynn i formen. Den kommer til Norden i løpet av første halvår.

I Barcelona lanserte Mototola GPS-mottakerne Motonav 805 og 815. GPS-mottakeren har ikke telefonfunksjon, men er beregnet å kommunisere med mobiltelefoner gjennom blåtann. Mottakeren er ikke avhengig av fri sikt mellom antenne og satellitt, men kan legges i ryggsekk eller lomme. Dermed er den godt egnet for turbruk.

Motorola har utviklet jakker spesialkonstruert for mobiltelefonbruk. Her viser Eric Schneider en jakke for stereo-musikkgjengivelse. Jakken har også innsydd mikrofon.
Motoq Q9 er den nye PDA-modellen fra Motorola. Til tross for størrelsen har den fullt tagentbord. Denne modellen har USB 2.0 terminal og terminal for Micro SD kort.
Til toppen