– Vi legger stor vekt på brukervennlig menystyring på TV-apparatene våre, sier distriktssjef Helge Løvfall. Foto: Erik Andersen.

OPPTAK PÅ MINNEPINNE

Opptak på USB minnepinne er blitt en populær egenskap hos Grundig. Hele TV-sortimentet har fått godkjent RiksTV-mottaker.

– Vi har USB-opptak på alle modeller fra 19 tommer og oppover. Det betyr at man kan gjøre opptak på minnepinner eller separat harddisk. Opptakene kan skje fra alle innebygde mottakere. Det gjelder digitalt bakkenett, kabel eller satellitt, sier administrerende direktør Pål Haugen i Grundig Nordic NO AS.

Den innebygde mottakeren for kabel og satellitt er tilpasset Canal Digital. Modellutvalget fra Grundig går i dag fra 19 til 46 tommer. I oktober kommer en 55 tommer. Alle modellene fra 19 tommer og oppover har LED bakgrunnsbelysning.

Internett-løsninger

– Vi må ha tjenester tilpasset det norske markedet. Vi tenker på filmleie og kommunikasjon med Facebook, Twitter og Flickr. Så langt har vi løsninger for det tyske markedet og venter på avtaler for Norden, sier distriktssjef Helge Løvfall.

I følge direktør Haugen får Grundig mye ros for design, både når det gjelder Vision-serien og toppmodellen Fine Arts som har aluminiumskabinett.

Menystyring

Teknologien i sjassiene Digit 100 og Digit 200 er videreført med nye egenskaper som skal øke brukervennligheten. En nyhet er muligheter for innstilling av bildet ved at skjermen blir delt på midten. Den ene halvdelen viser bildet med de justeringene som var og den andre med de nye innstillingene. Dermed er det lett å komme tilbake til utgangspunktet hvis man ikke ønsker å gjøre forandringer.

I januar kommer Grundig med BD-spiller, men modellen ble ikke vist på IFA. I løpet av neste år vil utvalget bestå av tre BD-modeller. Toppmodellen vil ha en utforming som gjør at spilleren kan henges på vegg.

– Det viktigste for oss på lydsiden er en ny Ovation-modell. Dette anlegget kommer i to varianter, en for vanlige høyttalerkabinetter og en med 100 watts forsterker tilpasset Grundigs Audiorama kulehøyttalere. Det sistnevnte kommer i oktober, og jeg synes det er spennende, sier Haugen.

Småelektrisk

– De småelektriske produktene vil bli delt i to hovedgrupper, en for mer profesjonelt bruk og en for forbrukermarkedet. De småelektriske produktene vil i hovedsak bli markedsført i de samme kanalene som Grundigs AV-utstyr, forteller Løvfall.

På IFA viste også Grundig en MP3-spiller som er vanntett ned til tre meters dybde. Den vil bli markedsført i en pakke sammen med svømmebriller.

– Hva med DAB-radioer?

– I dag har vi en kjøkkenradio og en liten bærbar radio pluss et mikroanlegg. Neste år kommer to ny Cosmopolite-radioer som i tillegg til digitalradio har internettradio og basestasjon for Ipod. Disse radioene har 220 volt tilkopling.

En ny funksjon hos Grundig er muligheten for å justere bildet samtidig som du beholder innstillingene du hadde fra før.
Direktør På Haugen viser toppmodellen i det nye Ovation-anlegget med Grundigs kulehøyttalere Audiorama.
Den nye mp3-spilleren Hydrox er vanntett ned til tre meter.
Til toppen