OVER 400.000 ISTID 3

Istid-franchisen har vært en supersuksess for kinodistributøren 20th Century Fox og vidogramleverandøren SF Norge.

Med den tredje filmen i serien, Istid 3: Dinosaurene kommer, er nye rekorder satt på kinomarkedet – og før jul står videomarkedet for tur.

– Salgsmålet vårt er 350.000 DVDer og 30.000 BDer til slippdatoen 25. november, sier Hege C. Bergrem, label manager for 20th Century Fox og MGM hos SF Norge, til fagbladet Elektronikkbransjen.

Ved midten av august, seks uker etter kinopremieren, var filmen sett av over 700.000 nordmenn på kino.

– Det er et imponerende tall. Det norske markedet har en unik forkjærlighet for Istid-filmene, og posisjonen til franchisen er spesiell her sammenlignet med andre land. Norge er faktisk er det landet som har mest kinobesøk og best DVD-salg per innbygger av alle land i verden. Det gjør selvsagt at også Hollywood ser hvor unikt bra filmene gjør det her.– Hva skyldes den voldsomme interessen for også den nye filmen?–Stemmene bidrar til å gjøre filmene unike. Dubbingen er ekstremt bra gjort, og folk får et forhold til de norske versjonene av figurene. Et annet viktig aspekt er at handlingen er like morsom for barn som voksne. Filmskaperne har funnet den perfekte balansen, slik at ulike aldersgrupper kan le av forskjellige ting, mener Bergrem.

Det blir naturlig nok mange Istid-produkter til slippdato, med den nye filmen i hovedfokus selvsagt.

• Istid 3: Dinosaurene kommer utgis på DVD som en 2-disc med Digital Copy (DC). Nå har Fox klart å få den digitale filen inn på selve DVDen, så man slipper en ekstra plate. Ekstraplaten i pakken blir dermed viet bonusmaterialet.

• Istid 3: Dinosaurene kommer på BD har DVD-utgaven som bonus, identisk med den separate DVD-utgaven med DC, med andre ord en 2-disc.

• Alle tre filmene i serien utgis også i to samlebokser, en i DVD- og en i BD-format.

SF Norge venter å selge 350.000 DVDer og 30.000 BDer av den tredje Istid-filmen, som slippes 25. november.
Hege C. Bergrem er label manager for 20th Century Fox og MGM hos SF Norge. Foto: John Berge.
Til toppen