Panasonic Lumix G X-line Power Zoom

Pressemelding fra Panasonic 26. august 2011:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Verdens første motordrevne zoomoptikkfor digitale systemkameraer

Med utviklingen av det ”pannekakekompakte” zoom-objektivet Lumix G X-line Power Zoom (PZ) med brennvidde 14−42 mm er Panasonic først i verden med en motordrevet zoom for digitale systemkameraer. Med en zoomspak på optikken er det nå mulig å komponere bildet like enkelt som med et kompaktkamera og dessuten zoome jevnt og følsomt under videoopptak.  

Flere forbedringer som følge av den nye X-serien er blant annet suveren kontrast fra kant til kant og glimrende gjengivelse av ulike overflater. Objektivet er dessuten utstyrt med Panasonics nanobaserte overflatesjikt, som reduserer refleksene i synlig lys drastisk. To ED-linser kompenserer effektivt for kromatisk avvik.

Selv om vi her snakker om zoomoptikk, er objektivet, som kan skyves inn og ut, bare 26,8 mm langt og veier kun 95 gram! Den lave vekten og det kompakte formatet skyldes blant annet fire asfæriske linser. Med ni linser i åtte grupper oppnår objektivet suveren kontrast i hele zoomområdet.

En brennvidde på 14−42 mm tilsvarer 28−84 mm på et 35 mm kamera. Det gjør objektivet velegnet for alt fra portretter til landskapsbilder. Zoomspaken på objektivet gir stabil og jevn zooming ved hjelp av den innebygde trinnmotoren, noe som er spesielt nyttig ved videoopptak. Det er også mulig å stille fokus og zoomgrad manuelt for å ha nøyaktig kontroll.

Med integreringen av den optiske bildestabilisatoren Power O.I.S. er det mulig å ta bilder i dårlig lys eller innendørs uten å måtte bruke blits.

De nye objektivene i X-serien vil være å få i to fargekombinasjoner − svart eller sølv – så de passer til kameraene i Lumix G Micro System-serien.

Motordrevet zoom som standard i Lumix GF3-serien

De digitale systemkameraene i Lumix GF3-serien vil som standard være utstyrt med den nye 14−42 mm motordrevne zoomen under samlebetegnelsen DMC-GF3X. Det betyr at verdens minste, digitale systemkamera også vil være utstyrt med verdens første utskiftbare og motordrevne zoomoptikk.

Motordrevet telezoom med usedvanlig lav vekt

For alle som ønsker å komme veldig nær fotoobjektene sine, tilbyr Panasonic også den motordrevne Lumix G X Vario PZ-zoomen med brennvidde 45−175 mm (90−350 mm på et 35 mm kamera) og lysstyrke f/4,0−5,6.

Til tross for objektivets kraftige format har Panasonic lykkes med å holde vekten nede i utrolige 210 gram! En ”normal” telezoom med tilsvarende ytelse veier ofte betydelig mer.

For å oppnå denne lave vekten og det kompakte formatet benytter Panasonic blant annet et nyutviklet system for fokusering (Multi-Actuator Floating Inner Focus System) som innebærer at tre forskjellige linsegrupper styres separat. Systemet gir dessuten meget god oppløsning og kontrast i hele zoomområdet uten at det påvirker objektivets totale lengde.

Produktene vil være ute i butikkene i oktober.

Oppdater Lumix G-kameraene for de nye objektivene

En enkel oppdatering av programvaren er alt som skal til for at kameraene i Lumix G-serien kan dra nytte av de nye motordrevne zoomobjektivene i X-serien.

Med oppdateringen følger flere nye funksjoner, for eksempel:

–         visning av zoomgrad

–         trinnvis zoom i henhold til forhåndsinnstilte verdier

–         automatisk tilbakestilling av tidligere zoominnstilling når kameraet har vært av og slås på igjen

–         valgfri zoomhastighet.

Oppdateringen utvider og tilpasser kamerafunksjonene og vil være å få fra begynnelsen av oktober påhttp://panasonic.jp/support/global/cs/dsc/

Til toppen