Parrot AR.Drone

Pressemelding fra Parrot 15. februar 2011:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Parrot AR.Drone:

Invasjonen fortsetter...

Det første Wi-Fi-styrte quadricopteret til videospill lanseres i Norge

Parrot, ledende leverandør av trådløse enheter til mobiltelefoner, lanserer Parrot AR.Drone. AR.Drone er et såkalt quadricopter som tar i bruk augmented reality og styres via iPod touch, iPhone eller iPad.

Med den intuitive styringen kan Parrot AR.Drone gjøre spektakulære manøvre  i luften, samtidig som det er mulig å spille videospill i augmented reality (utvidet virkelighet). Du er piloten i quadricopteret, og den virkelige og virtuelle verdenen smelter sammen til en spillopplevelse utenom det vanlige.

Et kamera i fronten av AR.Drone tar opp og streamer det kameraet ”ser” til din iPod touch- eller iPhone-skjerm. Der blir bildet integrert i sanntid med spesialeffekter.

Ergonomisk styring

Parrot AR.Drone er lett å håndtere. Den har en spesialformet cockpit, og fire propeller med børsteløse motorer gjør at den ligger stabilt i luften.

Parrot AR.Drone genererer sitt eget Wi-Fi-nettverk (du trenger ikke internettforbindelse eller router). Det eneste du trenger å gjøre er å koble den til din iPod touch, iPhone eller iPad. Når du har lastet ned ”AR.FreeFlight”-applikasjonen forvandles din iPod touch eller iPhone til din styrepinne.

To pilotmoduser er tilgjengelig:

-          Nybegynner: to knapper på skjermen kontrollerer AR.Dronens hastighet og retning, og gjør det mulig å fly formasjoner

-          Ace: ekspertmodus hvor piloten har bare en knapp som styrer AR.Dronen

Når du trykker på take-off-knappen på iPod touch- eller iPhone-skjermen starter motorene, den letter, og svever en halv meter over bakken mens den venter på pilotens instrukser. Ved å plassere venstre tommel på skjermen vil en kontrollknapp dukke opp under den. Akselerometeret på iPod Touch/iPhone registrerer bevegelse, og Parrot AR.Dronen forflytter seg fremover, bakover eller til siden. Alt etter hvordan iPod touch eller iPhonen beveges.

En annen knapp på høyre side av skjermen styrer AR.Dronens oppstigning, nedstigning og rotasjon. I Ace-modus styrer en enkelt knapp alle innstillingene. Trykk på landingsknappen, og quadricopteret lander og stopper motorene. 

Et unikt høyteknologisk quadricopter

Parrot AR.Dronen er produsert i karbonfiber og forsterket PA66 plastikk.

I midten av AR.Dronen finner du MEMS (Micro Electro Mechanicals Systems), et 3-akset akselerometer, 2 gyrometre [1 akse & 2 akser], en ultralydssensor og to kameraer:

Videostreamingen er forbedret siden lanseringen på CES 2010. Fronten på AR.Drone er også forsterket for å beskytte kameraet bedre.

Spilleren kan selv velge om han vil se begge kameravinklene på samme tid på sin skjerm.

Nye spilleregler

Parrot bringer sammen to verdener med AR.Drone: videospill og radiostyrte enheter. Det unike quadricopteret gjør det mulig å gjenskape mange videospill i virkeligheten, og gir samtidig mulighet for å spille flere sammen, takket være augmented reality.

Piloten kan få en helt ny spillopplevelse ved å laste ned to spill i AppStore:

-          Denne applikasjonen er nødvendig for å fly og styre AR.Dronen

-          To innstillinger: nybegynner og ekspert

-          Kan lastes ned gratis via AppStore

-          Plottet: For første gang kan du gå i luftkrig med et radiostyrt quadricopter

-          Koster 17 NOK i App Store.

Et utseende til innendørs flyvning, og et til utendørs

Parrots AR.Drone er designet for å kunne flys både ute og inne.

Når man flyr utendørs reduserer et spesialformet skrog vindens påvirkning, og sørger for at piloten har full kontroll over quadricopteret. Tre ulike farger er tilgjengelig:

-          oransje og gul

-          oransje og grønn

-          oransje og blå

De sterke og klare fargene betyr at piloten lett kan følge AR.Dronens bevegelser. Fargene kan også lett ”ses” av kameraet foran på AR.Dronen, slik at det er enkelt å identifisere motspilleren i spill med flere deltakere. 

Til innendørs flyvning finnes et spesielt skrog med hvit, grå og sort cockpit som omkranser propellene i tilfelle AR.Dronen treffer en hindring. Klistremerker med farger som passer skroget kan settes på hvis flere skal spille mot hverandre. 

På landingsutstyret finnes lysende dioder (grønn foran, rød bak) slik at piloten lett kan posisjonere AR.Dronen ved landing. Disse diodene aktiveres og reagerer avhengig av spillets bevegelser. 

Et fellesskap av piloter

AR.Drone Pilot Academy er tilgjengelig på www.ardrone.com. Dette er en hjemmeside for brukere og fans av Parrot AR.Drone.

Denne hjemmesiden inneholder ca 20 videoer og detaljert informasjon om AR.Dronen.

Denne delen av hjemmesiden har all den hjelpen piloten trenger, fra første møte med AR.Dronen til nyttige tips for hvordan du kan fly bedre. For eksempel hvordan man klargjør sin AR.Drone, flyver den, utfører sofistikerte bevegelser og hvordan man trener luftkamp.

Her kan pilotene laste opp videoer, dele, diskutere og følge nyheter om AR.Dronen. (via Facebook og Twitter).

En åpen utviklingsplattform

Siden AR.Drone ble introdusert på CES 2010 har et Software Development Kit gjort det mulig å utvikle nye spill til AR.Drone. Portering av kode til andre plattformer er også mulig fra SDK.

Det er kun fantasien som setter grenser for nye spill til AR.Drone. For å laste ned SDK, eller for mer informasjon, besøk https://projects.ardrone.org

Parrot AR.Drone: en helt ny teknologi

Det tok mer enn fire år å utvikle, forske på og skaffe ca 20 patenter på AR.Dronen. Det er første gang et forbrukerprodukt består av:

Parrot har jobbet med trådløs teknologi i 15 år. Ingeniørarbeid er hjørnesteinen i Parrots arbeid, og firmaets utviklingsavdeling består av 150 ingeniører.

Parrot fokuserer på å vedlikeholde deres investeringer i utvikling med særlig fokus på programvare- og signalbehandling. De utvikler hele produktet, og det er derfor arbeid knyttet til programvare, elektronikk, design og produksjonskostnader også i utviklingsavdelingens arbeide.

Parrot AR.Drone vil være tilgjengelig hos forhandlere i Norge fra 19. februar 2011. Liste over forhandlere blir å finne på www.ardrone.com. Veiledende pris vil være NOK 2.995

Til toppen