PENN OG FACEBOOK-KNAPP på nettbrett og mobiltelefon

Hos HTC legger man vekt på sitt nye nettbrett med penn, og to smarttelefoner med egen Facebook-knapp.

– I 2010 hadde vi en pen fremgang, og vi ser det norske markedet som spennende. Det er interesse for og vilje til å investere i smarttelefoner her, sier Nordensjef Peter Frølund til fagbladet Elektronikkbransjen.

– HTC var tidlig ute med Googles åpne operativsysten Android. Her på Mobile World Congress (MWC) i Barcelona står det grønne menn over alt. Hvordan opplever du konkurransen fra de andre produsentene?

– Jo flere som er en del av Android-plattformen, dess bedre. Vi må være dyktige til å levere den riktige konfigurasjonen av brukeropplevelse, design, pris og varemerke.

– Når alle leverer store og flate telefoner med skarpe og lyssterke skjermer, hvordan skal HTC differensiere seg fra konkurrentene?

Aluminium

– Vi legger vekt på brukeropplevelsen i vårt eget HTC Sense, og ønsker å skille oss ut på design. Vi stiller sterkt med våre nye og helstøpte aluminiumstelefoner. Følelsen man har når man holder telefonen i hånda er viktig, det skal ikke virke som man holder et plastleke, sier Frølund.

Han forteller at de gjennom HTC e-club blant annet kan se alderen på kundene. En av fem over 50 år gamle, og de får stadig flere kvinner i kundemassen.

Frølund karakteriserer nettbrettet Flyer som HTCs viktigste nyhet på MWC, samt deres tettere integrasjon mot Facebook. Blant annet har to av de nye modellene en egen Facebook-knapp.

– 500 millioner mennesker har i dag en Facebook-konto, og veksten i dette sosiale mediet kommer hovedsakelig fra mobiltelefonbrukere, sier Frølund.

Når det gjelder nettbrettet, mener Frølund HTC Flyer skiller fra alle de ved at man kan skrive på det med en penn.

NETTBRETT MED PENN

Flyer er laget i helstøpt i aluminium. Skjermen er på 7 tommers, prosessoren 1,5 Ghz, nettverkshastigheten HSPA+. Flyer takler både Flash 10 og HTML 5.

Sense-grensesnittet videreutviklet for denne plattformen. I tillegg til at man kan betjene enheten med fingrene, kan man også bruke en penn. Funksjonen Timemark gjør det mulig å spille inn lyd på en tidslinje med notatene. Ved å velge et ord i notatene kommer man til samme sted i lydopptaket. Notatene integreres også med kalenderen. Som først ute i bransjen har Flyer synkronisering med notatprogrammet Evernote.

Flyer er den første enheten med HTC Watch, HTCs nye nedlastingstjeneste for video. OnLive gir tilgang til spill som Assassin’s Creed Brotherhood, NBA 2K11 og Lego Harry Potter.

EGEN FACEBOOK-KNAPP

Smarttelefonene ChaCha og Salsa har begge en dedikert Facebook-knapp, som skal gi tilgang til de viktigste funksjonene i Facebook, som en del av HTCs Sense-grensesnitt.

Facebook-knappen blinker når det er mulig å dele innhold eller oppdateringer. Man kan for eksempel ta et bilde og laste det opp til Facebook ved kun å trykke på knappen. Eller legge ut hvilken melodi man lytter til. ChaCha og Salsa har Android Gingerbread 2.3.3 og den siste oppdateringen av HTC Sense.

Begge har 5 MP kamera, en skjermoppløsning på 480x320 bildepunkter og kommer i butikkene i andre kvartal.

HTC Flyer kommer i handelen i løpet av andre kvartal.
HTC ChaCha har vippedesign, et fysisk QWERTY-tastatur og 2,6 tommers berøringsskjerm.
HTC Salsa har 3,4 tommers berøringsskjerm.
Til toppen