Frans van Houtener fra 1. april ny konsernsjef i Royal Philips Electronics.

PHILIPS FLYTTER TV-VIRKSOMHETEN til nytt fellesforetak med TPV

Produksjonen av Philips-TVer flyttes fra 2012 til et fellesforetak, der Philips eier 30 prosent og taiwanske TPV Technology 70 prosent.

– Vi har lest i media at Philips skal slutte med TV, men dette stemmer ikke. Vi er åpne om at vi har tapt penger på TV-produksjonen de senere årene, og samarbeidet med TPV er gjort for å styrke denne delen av virksomheten vår. For bransjen og kundene vil dette bety at Philips-TVer fortsatt vil være i handelen, sier JoostAkkermans ved Philips presseavdeling til fagbladet Elektronikkbransjen.

Den 18. april gikk pressemeldingen ut om at Philips og TPV Technology har planer om å opprette et fellesforetak (joint venture).Den endelige avtalen blir trolig signert tredje kvartal 2011.

– Planen er at samarbeidet vil være i gang fra 2012. Da flyttes 3.600 ansatte, fabrikkene våre i Ungarn, Brazil og Argentina samt utviklingssentrene våre i Eindhoven, Brugge og Singapore til det nye selskapet. Vi kan ikke si noe om den fremtidige lokaliseringen av disse, dette er det opp til det nye selskapet å avgjøre, sier Akkermans til fagbladet Elektronikkbransjen.

Ny konsernsjef

– Med dette fellesforetaket har vi sikret at Philips-TVer fortsatt vil være tilgjengelig på markedet. Samarbeidet vil styrke Philips som varemerke, med sin utviklingskraft og sitt nære samarbeid med handelen. Dette er et riktig skritt videre både for TV-delen av virksomheten vår, for driften av Consumer Lifestyle-avdelingen og for Philips som selskap, sier Frans van Houten i meldingen.

Han er fra 1. april ny konsernsjef i Royal Philips Electronics.Konsernsjef Jason Hsuan i TPV er glad for partnerskapet med Philips.

– Vi har hatt et solid samarbeid med Philips i mange år, og er trygge på at det nye fellesforetaket blir en ledende aktør i den globale TV-bransjen. Dette er et viktig steg i realiseringen av våre ambisjoner som TV-produsent, sier Hsuan i pressemeldingen.

TPV har siden 2005 produsert dataskjermer og rimeligere TV-modeller for Philips. Hoveddelen av produksjonen til TPV foregår i Kina.Philips’ TV-omsetning beløp seg i 2010 til mer enn tre milliarder euro. Talsperson JoostAkkermans sier selskapet fremover vil fokusere på sine øvrige forretningsområder; audio, video, multimedia, tilbehør, belysning, småelektriske produkter, samt produkter innen helse og velvære.

Til toppen