Hein Barthold med stereoreceiveren PDX-Z9 og plasma-TVen PDP-LX5090. I høst får Pioneer også LCD-TVer i sortimentet.

PIONEER MED LCD

Pioneer er i årevis blitt forbundet med plasma. I august kommer de med sine første LCD TVer.

LCD-panelene er hentet fra Sharp, som eier noe av Pioneer. Sharp er også medeier i Loewe, men Barthold forsikrer at panelene i Pioneer-TVene ikke finnes i eksisterende modeller på det europeiske markedet.

– Hva skiller disse panele fra dem Sharp bruker i egne modeller?

– De nye 100 Hz-panelene har bedre elektronikk og håndterer bevegelse og kontrast bedre, sier Barthold.

På Elektrofil viste han de nye plasmamodellene som nå er på tur ut i butikkene. Med en pris på 30.000 kroner skal de erstatte fjorårets toppmodell som kostet 55.000 kroner.

– De nye plasma-TVene skal fortsatt være for dem som vil ha det beste. Blant testjournalistene er vi en referanse som flere ganger er kåret til verdens beste. Vi går et godt dykk ned med prisen for å lansere en full-HDTV som vil selge i større volum. De nye modellene er like gode eller bedre enn forgjengerne; sort er blitt sortere, fargene renere, skarpheten bedre, fjernkontrollen er ny og TVen er tynnere, sier Barthold.

– Hvilke ambisjoner har dere når det gjelder markedsandeler?

– Det er nesten pinlig å si det, men jeg er usikker på hvor stor andelen vår er. Rundt 15 prosent? Vi har ikke som målsetting at den skal være høy, da vi har erkjent at deler av markedet har andre verdier enn det å selge eller kjøpe den beste TVen, sier Barthold.

Til toppen