PLUKKER VARENE SELV

– Vi har et svært selvdefinert vareutvalg, og har plukket ut noen få leverandører som vi vet holder høy kvalitet.

Det sier butikksjef Kjetil Pedersen ved Coop byggmix på Bossekop i Alta. I tillegg til lyd og bilde, hvitevarer og småelektrisk, selger de alt fra fiskeutstyr, skyvedørsgarderober og maling, til enkle kjøkken og sparkstøttinger. Byggmix-avdelingen holder til i Bossekop kjøpesenter sammen med Coop Mega, begge avdelingene er en del av Coop Finnmark.

– Det går omtrent like mye hvitt som brunt, og dette er viktige volumvarer som genererer kroner, sier Pedersen.

– Hvordan er konkurransen?

– Slik den alltid har vært. Vi satser på kvalitet og selger kjente merkevarer. Vi er litt dyrere enn Elkjøp, men folk får det igjen på kvalitet og service, sier Pedersen.

– Hvordan har konkurransen utviklet seg?

– Euronics, Elkjøp og vi har holdt stand, mens Expert la ned for fire år siden. Jeg vil tro tre aktører er passe for at alle skal klare seg, sier Pedersen.

Han har ikke inntrykk av at kundene er spesielt lojale mot noen av forretningene, men at de går dit de finner produktet de er på jakt etter. Tidligere var det en Coop Elektro i huset, men driften ble lagt om til Byggmix for at man skulle spare ressurser.

Gode på smått

– Vi har et svært selvdefinert vareutvalg. Vi har de samme betingelsene som resten av Coop, og har prioritert Bosch og Electrolux på hvitevarer. På småelektrisk satser vi på kvalitet, blant annet på Kenwood. Vi velger selv hva vi tar inn. Når det gjelder TV selger vi nesten bare Panasonic fra 32 tommer og oppover, og Dantax og andre billigmerker av de mindre apparatene, sier Pedersen.

– Hvordan løser dere service og reparasjoner?

– Dette er også en av grunnene til at vi har valgt Panasonic; de har avtale med Finnmark Elektronikkservice som holder til 100 meter unna oss. Når det er sagt, er det nesten ikke feil på TVene fra Panasonic, sier Pedersen.

– Vi tilbyr folke-TVene som stort sett alle selger billig, til en gunstig pris. Vi blir ikke styrt sentralt, men kjører de kampanjene vi selv vil.

– Hvilken posisjon har dere i lokalsamfunnet?

– Vi er en solid og velrennomert bedrift, der folk får det de forventer – med basisvarer pluss litt til.

– Er dere flinkere enn de andre til noe?

– Jeg vil ikke skryte, men vi gjør så godt vi kan. Når det gjelder småelektrisk er vi en av de bedre i Alta.

Butikksjef Kjetil Pedersen i Byggmix foran TV-veggen, som domineres av Panasonic og Dantax.
Byggmix’ Per Egil Hervik prøver OBH Nordicas massasjestol Shiatsu.
Ved Coop byggmix Alta hadde man pyntet til jul da vi besøkte dem, den 3. desember.
I kjøkkenavdelingen finner man stort sett produkter fra Bosch og Electrolux.
Randi Opgård Mikkelsen fra Alta er på jakt etter en mandelkvern til sin Bosch kjøkkenmaskin.
Til toppen