Administrerende direktør Svein Therkelsen og markedsdirektør Rosa Maria Correa fra Mbricks er stolte over det elektroniske rammeverket som stadig flere operatører viser interesse for og som tilpasser applikasjoner fra PC til mobil.

POPULÆRT RAMMEVERK

Firmaet Mbricks, som er en del av Teleplan, deltok på den norske fellesstanden i Barcelona. Super Office har valgt dette firmaets elektroniske rammeverk.

I alt seks firmaer deltok på den norske fellestanden på årets MWC. Utstillingsområdet var på cirka 100 kvadratmeter og ble koordinert av Innovasjon Norge. I tillegg til disse seks var det et titalls andre norske firmaer som deltok utenfor fellestanden. Enten under eget navn eller sammen med andre.

– Det viktigste for oss er å få vist teknologien vår til så mange som mulig. Dere har jo besøkt oss på Cebit tidligere og nå er vi her i Barcelona. Det vi viser her er et elektronisk rammeverk som egner seg for applikasjonsutvikling. Den store nyheten for oss er at Super Office har valgt vårt elektroniske rammeverk. Super Office er fortsatt et PC-produkt, men de lager nå en mobilforlengelse av sitt program. Det betyr du kan gå inn på de samme dataene når du bruker mobilen, som du har for eksempel på kontoret, sier administrerende direktør Svein Therkelsen i Mbricks.

Tradisjonelt har Mbricks vært opptatt av programvare fra Enterprice og andre selskaper som har hatt sterk posisjon som programleverandør til datamaskiner. Therkelsen nevner også navn som Business Intelligence og Personal Information Management. Mbricks rammeverk er laget for å tilpasse programmene fra disse firmaene til mobiltelefonene.

– I stedet for at hvert av disse selskapene skal utvikle sitt eget rammeverk har vi laget rammeverk som gjør at man tilpasser en applikasjon til de aller fleste telefoner, sier han.

Mbricks arbeider med Java. Det betyr at man kan kjøre systemet mot Windows, Symbian, Androide, Blackberry.

Til toppen