Nordisk salgsdirektør for hvitevarer og småelektrisk hos Smeg, Patrik Esperstrand, med selskapets Blast Chiller. Foto: Ola Larsson

RASK NEDKJØLING OG OPPVARMING FRA SMEG

Produkter og funksjoner fra profesjonelle kjøkken inntar fortsatt det nordiske hjemmet. Fra Smeg kommer nå rask nedkjøling, kalt «Blast Chiller».

Publisert

På utdanningsmessen Elon Expo, som ble avholdt i Ørebro i Sverige den første uken i april, hadde Smeg fokus på sin Blast Chiller, som ble lansert i høst. Dette har lenge vært et verdifullt verktøy i profesjonelle kjøkken. Smeg mener at produktet er nå klart for forbrukermarkedet, for dem som vil spise sunne matvarer av høy kvalitet, og samtidig spare tid. Nå finnes Smeg Blast Chiller i selskapets tre designlinjer Classic, Linea og Dolce Stil Novo.

Blast Chiller er et eget produkt, der man kan sette inn allerede tilberedt mat eller matrester. Det finnes flere programmer i Blast Chiller. Blant annet kan maten kjøles ned fra 80-90 grader til tre grader i løpet av mindre enn 90 minutter. Siden kan denne temperaturen holdes, til maten på et ønsket tidspunkt varmes opp igjen til serveringstemperatur.

Med denne kan du bevare maten i kjøleskaptemperatur hele dagen, fri for bakteriell fremvekst, og siden varme den opp igjen på et forhåndsprogrammert tidspunkt

Fri for bakterier

– Med denne kan du bevare maten i kjøleskaptemperatur hele dagen, fri for bakteriell fremvekst, og siden varme den opp igjen på et forhåndsprogrammert tidspunkt. Denne funksjonen er for dem som vil leve et liv med høyt tempo, og som vil ha middagen klar når de kommer hjem, uten at det skal gå på bekostning av kvaliteten, sier Patrik Esperstrand.

Han er nordisk salgsdirektør for hvitevarer og småelektrisk hos Smeg, og forklarer at funksjonen som gjør at blast chilleren kan varme opp maten til 75 grader er unik.

– En av de største fordelene er muligheten for å kjøle eller fryse ned grønnsaker, spesielt de med grønn farge. Rask nedkjøling gjør at de beholder farge, spenst og smak mye bedre, sier kokk og entreprenør Pontus Frithof, som er Smeg-ambassadør og driver flere restauranter i Stockholm.

Også drikkevarer

Nye farger hos Smeg, rubinrødt kjøleskap og brødristere og vannkokere i gull og rosé. Foto: Ola Larsson.

Blast Chiller skal ved nedkjøling også fjerne fuktighet fra maten, slik at resultatet blir bedre. Produktet kan også fryse ned varm mat til 18 grader celsius på mindre enn 4,5 timer, og man kan kjøle ned drikkevarer med én grad per minutt. Den har også oppvarmingsfunksjoner som kan tilpasses opp til tre trinn med varierende varigheter og temperaturer. Denne funksjonen skal være nyttig under baking, da deigen blir veldig lett og fordøyelig med små mengder gjær.

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 3/2019, som ble distribuert 13. juni. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

På EuroCucina i fjor viste Smeg åtte nye farger på sine ikoniske kjøleskap, og publikum har kunnet stemme på sin favorittfarge. Vinnerne ble sandgrå og rubinrødt, som er blitt lagt til i sortimentet i tillegg til de eksisterende 16 fargene selskapet fører fra før. En annen fargenyhet er brødristere og vannkokere som lanseres i gull og rosé i mai.

Powered by Labrador CMS