Marco Stenvall og Anna Bouveng i D-Link AB med ruteren DIR-645. I bakgrunnen logoen til Miiicasa, som D-Link har lansert på det amerikanske markedet. Foto: Stian Sønsteng

RASKERE I HJEMMENETTVERKET

– Med Smart Beam-teknologien kommuniserer ruteren lynraskt med en enhet om gangen. På denne måten blir signalet og rekkevidden vesentlig bedre.

Det sier Marco Stenvall i D-Link. Smart Beam-teknologien finnes i ruteren DIR-645, som ble vist frem på CES.

– Finnes det tilsvarende produkter i markedet?

– Nei, ikke det jeg kjenner til. Teknologien er utviklet av D-Link. Med bedre signalstyrke og rekkevidde gir en ruter med denne teknologien en langt mer stabil forbindelse i hjemmenettverket, sier Stenvall.

HD Media er en annen ruter fra D-Link. Også denne skal kunne formidle datastrømmen jevnere til flere produkter i hjemmet.

– HD Media har bedre QoS for å takle media og spill. Dette er viktig siden stadig mer lyd, video og spill strømmes i hjemmet, både lokalt og fra internett. Ruteren har innebygd leser for SD-kort, og den har dessuten fått nytt design, sier Stenvall.

Data i strømnettet

Det kommer ytterligere en modell av HD Media. Denne har 3x3 (450Mbit), dualband og USB 3.0-port.

Boxee har vært en suksess for D-link. Produktet ble lansert på CES i fjor, og Stenvall innrømmer at det tok D-Link i Norden litt på senga.

En annen nyhet på CES var Miiicasa. Dette produktet er foreløpig bare lansert i USA, men Stenvall håper det snart kommer til Europa.

– Miiicasa er perfekt for hjemmenettverket, og skal gjøre det enda enklere å kople sammen alle produktene som etter hvert finnes i hjemmene, sier Stenvall.

D-Link kommer også med nye bokser for dataoverføring via strømnettet i hjemmet. I PowerLine DHP-500AV er hastighetenøkt fra 200 Mb til 500 Mb.

– Dette er et teoretisk maksimum. På 200 oppnår du kanskje 80 til 120 reelt. Hastigheten på det nye produktet vil øke, vi vet ikke om den blir det dobbelte, sier Stenvall.

PowerLine DHP-500AV har en teoretisk overføringshastighet på 500 Mbps, takket være Atheros-chipen. AES-datakrypteringen på 128 bit. Pris: 650,-, startpakken DHP-501AV (med to eksemplarer av DHP-500AV): 1.100,-
Til toppen