Knut Kalland viser en av kamerariggene til Sevenoak, samt tripoden Micro 250 som alltid kan sitte fast under kameraet. Foto: Stian Sønsteng

RIGGER TIL MED MER TILBEHØR

– Vi vil gjøre kamerarigger tilgjengelig for allmennheten. Dessuten er vi blitt betydelig større innen tilbehør.

Det sier Knut Kalland, produktansvarlig for nytt tilbehør i Focus Nordic. Han viser en kamerarigg fra Sevenoak, som har en serie rigger i ulike størrelser og varianter fra 2.000 kroner og oppover.

– Dette er et produkt for de unge filmerne som har kjøpt seg en speilrefleks og kanskje driver med skating, snøbrett, skikjøring og slike ting, sier Kalland.

– Er dette et produkt som har vært lett tilgjengelig for folk flest hittil?

– Det har vært tilgjengelig på markedet for de litt mer profesjonelle. Gjennom våre kanaler og med lavere priser blir det tilgjengelig for allmennheten.

– Er dette noe de som selger kamera bør ha tilgjengelig i butikkene?

– De større butikkene og de som har et aktivt miljø i nærområdet vil nok ta det inn på lager. Andre vil kanskje ha én modell i utstillingen og heller bruke katalogen når kundene kommer inn, sier Kalland.

Fra Joby kommer en ny Gorillapod med navn Micro 250 som kan brukes til kompaktkamera og kompakte systemkamera.

Stativ, stativ, stativ

– Vi stresser jo alltid kundene med at man bør bruke stativ for å få best mulig kvalitet på bildene. De nye og knøttsmå tripodene kan alltid sitte fast på kameraet, slik at man ikke glemmer dem hjemme. Prisen er rundt 200 kroner, det finnes større varianter for større kamera. Tallet 250 representerer maksvekt på kameraet, sier Kalland.

Han forteller at Focus Nordic har fått inn en større portefølje med fototilbehør.

– Det har vært et ønske hos kundene våre at vi som distributør skal kunne stille opp med dingser det blir for vanskelig for den enkelte butikk å ta inn selv. Distribusjonen av slikt utstyr har vært for liten i Norge hittil. Noen av de større butikkene og kjedene har klart seg på egenhånd, men det blir for mye arbeid for mindre butikker å håndtere dette selv, sier Kalland.

Hähnel er et gammelt merke for Focus Nordic, de er store på batterier og ladere. Nå kommer de med tilbehør ut over dette, blant annet kabler og ladere for Ipad og Iphone. De kommer også med mikrofoner for småkameraer, speilrefleks og video.

– Vi får et omfattende og bredt produktspekter til de nye tingene man bruker kameraene til, sier Kalland.

– Dere beveger dere litt utenfor den tradisjonelle fotobransjen?

– Ja og nei. Det er fotoapparatene som nå brukes på en annen måte, da må vi henge med. Ellers vil noen andre ta tak i dette markedet, sier Kalland.

Micnova er et nytt tilbehørsmerke for Focus Nordic. De utvikler spesielt utstyr til blitz, som spredere, kabler og diffusere.

Til toppen