RIKSTV FØRST MED TV 2 HD

Torsdag 25. juni viser TV 2 sin første sending i HD-format. Dette skjer hos RiksTV i det digitale bakkenettet.

– Mer effektivt utstyr for videokomprimering er tatt i bruk av TV 2, og dette gjør det mulig å få plass til kanalen i HD. Vi har snudd oss rundt veldig raskt for å få til dette, sier administrerende direktør Espen Thorsby i RiksTV i en pressemelding.

TV 2 tilbyr HD-sendingene sine til alle TV-distributørene. RiksTV er den første de har avtale med.

– Vi er veldig glade for at vi nå kan tilby våre over 390.000 abonnenter TV 2-sendingene i HD-kvalitet. Totalt er det over 500.000 mottakere i markedet som er godkjent av RiksTV og støtter HD-formatet, sier Thorsby i pressemeldingen der det også heter at RiksTVhar desidert flest HD-klare mottakere ute i det norske markedet.

”Allsang på grensen” er første program som sendes i HD hos TV 2, siden følger de opp med Tour de France hver dag fra 4. til 26. juli, samt flere serier, fotballkamper og filmer.

–RiksTV er distributør. Hvis for eksempel TV 2 vil produsere og sende flere programmer i HD, vil vi gjøre det vi kan for å distribuere disse, sier Thorsby.

Vi kommer tilbake til RiksTVsHD-planer, distribusjonen av TV 2 HD og den nye videokomprimeringen TV 2 bruker på vårt nettsted og i senere utgaver av fagbladet Elektronikkbransjen.

Til toppen