Administrerende direktør Espen Thorsby slutter i Riks-TV etter å ha vært med fra starten. Foto: Riks-TV.

RIKSTV TILBYR ENKELTKANALER

RiksTV etablerte mandag 2. november programtilbudet Fritt valg.

Her kan abonnentene selv kan velge hvilke og hvor mange TV-kanaler de vil ha.

– Fritt valg av TV-kanaler har vært ønsket av TV-seere, politikere og medier i mange år. Vi er stolte over å være først ute med dette, sier administrerende direktør i RiksTV, Espen Thorsby, i en pressemelding.

Prisen per kanal er 20 eller 30 kroner per måned, bortsett fra TV 2 HD som koster 40 og TV 2 Sport som koster 100 kroner. I et introduksjonstilbud tilbyr RiksTV alle kanalene (unntatt TV 2 Sport) for 20 kroner per stykk, hvis man bilder seg til ett år. I tillegg kommer en grunnpris på 120 kroner per måned.

RiksTV er Norges nest største TV-distributør, med over 425.000 abonnenter og over 600.000 HD-klare mottakere i hjem, båt, campingvogn og hytte.

– Ønsker man bare NRK og TV 2, vil RiksTV i dag være den rimeligste tilbyderen på markedet. Fritt valg tilbys i tillegg til den eksisterende Rikspakken, sier Thorsby.

Ønsket kanalsammensetning bestilles på rikstv.no, hos TV-forhandleren eller på telefon til RiksTVs kundesenter. Eksisterende kunder skal ha tilgang til kanalene i løpet av en time.

–Vi har lyttet til markedet og utviklet et fleksibelt produkt for dem som ønsker det. Ønsker man derimot alle de norske og de største internasjonale TV-kanalene, vil det fortsatt lønne seg med Rikspakken, sier Thorsby i pressemeldingen.

Han mener det blir spennende å se hvor mange kunder på kabel og satellitt som vil velge RiksTV nå som de kan få plukke kanaler selv.

Avisa Aftenposten har snakket med konkurrentene til RiksTV. Hos Canal Digital, som har over én million abonnenter på kabel og satellitt, har man ikke planer om å innføre fritt kanalvalg med det første. Satelittdistributøren Viasat sier de fortløpende ser på alternative løsninger for å kunne tilby enkeltkanaler, men at de står fast på at pakkeløsningen er den beste for å holde prisen nede og antall kanaler oppe. Kabel-TV-leverandøren Get har 375.000 kunder, og utelukker ikke at også de vil tilby fritt kanalvalg – men heller ikke har har man konkrete planer om dette.

Til toppen