ROTERENDE KOMPAKTNYHET FRA CASIO

– TR100 er et helt nytt konsept innen kompaktkategorien. Vi tror bransjen trenger dette.

Det sier nordisk salgssjef Olve Byre i Casio Scandinavia. På CES i Las Vegas fikk Casio stor oppmerksomhet for sitt Tryx-kamera, som kommer i norske butikker i slutten av april under navnet TR100.

– Undermerket vårt Exilim står sterkere i Europa, derfor får modellen navnet Exilim TR100 hos oss. Det nye er at kameraet har en ramme man kan rotere hovedenheten i. Dette gjør det mulig å for eksempel henge kameraet på veggen, eller man kan sette det i riktig posisjon på bordet. Fjernutløseren er så enkel som at kameraet tar et bilde hvis man vinker til det, sier Byre til fagbladet Elektronikkbransjen.

Dette er Casios første modell med berøringsskjerm. Kameraet har en Cmos-brikke, høyhastighetsfunksjonen Casio er kjent for, samt funksjonene HDR og HDR-kunst. Prisen i Norge blir 2.300 kroner, og det kommer i handelen før sommeren.

Ny toppmodell

På CES viste Casio også EX-ZR100, som blir deres nye toppmodell med høyhastighetsfunksjon, 24 mm vidvinkel og 12,5 ganger optisk zoom, samt HDR-kunst. H30 er en langzoom-modell som etterfølger bestselgeren H15. I tillegg kommer innstegsmodellene ZS5 og ZS10.

Casio Scandinavia har fra årsskiftet tatt over distribusjonen også i Finland og Danmark, etter Focus Nordic.

– Vi har ansatt Søren Hansen i Danmark og Jorma Nivalainen i Finland. De har tidligere arbeidet i henholdsvis Olympus og Canon, og kjenner bransjen godt, sier Byre.

– Hva betyr dette for Casio i Skandinavia?

– For oss er dette viktig, siden våre største kunder, som Expert og Elkjøp, også er nordiske. Samtidig ser vi at våre kunder krever at vi er bedre til stede i alle land, sier Byre.

Casio har ennå ikke kommet med WiFi-modeller. Byre håper dette kommer i neste generasjon TR100, til høsten eller nærmere jul.

– Casio planlegger å selge enkelte modeller sammen med et Eye-Fi-minnekort som har innebygd trådløst nettverk, og vi vil etter hvert komme med denne funksjonen innebygd i selve kamerahuset, sier Byre.

Powered by Labrador CMS