Rune Tufte er ansatt som leder for BenQs nye hovedkontor i Oslo og skal lede selskapets nordiske aktiviteter. BenQovertok Siemens mobil-divisjon.

Rune Tufte nordisk BenQ-leder

Rune Tufte (42) er fra 3. oktober leder for BenQ Nordic AS. Tufte kommer fra stillingen som leder for mobildivisjonen hos Siemens i Norge.

1. oktober overtok BenQ Siemens mobildivisjon. I den forbindelse besluttet selskapet å legge sitt nordiske hovedkontor til Oslo. Rune Tufte, som går inn i stillingen som nordisk sjef, har ledet Siemens mobildivisjon i Norge siden 1997.

Siemens sterke posisjon i Norge skal ha vært avgjørende for valget av Oslo som hovedkontor for Norden. Rune Tufte tiltrer som CEO for BenQ Nordic AS, mens Kristin Johansson er utnevnt til CFO i selskapet. I den nye organisasjonen legges det opp til et utbredt samarbeid over landegrensene. Også den norske ledelsen og det norske salgsapparatet vil bli bygget rundt Siemens tidligere mobilavdeling i Norge. Even Amdal, tidligere salgsdirektør i Siemens, trer inn i stillingen som Norgessjef, mens Vegar Hellgren fortsetter som markedsdirektør, heter det i en melding fra BenQ.

BenQ inngikk i juni i år en avtale med Siemens om å overta selskapets mobilvirksomhet. Avtalen innebærer bruk av Siemensnavnet i inntil fem år. Gjennom avtalen med Siemens regner BenQ med å bli en av verdens ledende leverandører av mobiltelefoner, og Tufte regner med at årlig omsetning i Norden vil bli ca. 1 milliard kroner.

– Siemens Communications Devices og BenQ utfyller hverandre på en fin måte. BenQ er svært sterk på skjermteknologi, som blir en stadig viktigere del av mobiltelefonene etter hvert som teknologien gir nye muligheter for bilde- og videooverføring, sier Tufte.

Ifølge Tufte er BenQ verdens nest største leverandør av LCD-skjermer, mens Siemens er sterk på distribusjon og merkevarekjennskap. BenQ utviklet og produserte i 2004 15 millioner OEM-håndsett blant annet for Nokia og Motorola.

Til toppen