Den digitale TV-senderen blir senket ned av helikopteret på toppen av masten på Kistefjell i Troms i midten av juni. Dermed var den siste av i alt 18 nye hovedsendere i bakkenettet på plass. Foto: NTV.

RYGGRADEN PÅ PLASS i det digitale bakkenettet

Midt i juni ble den siste av i alt 18 hovedsendere for det digitale bakkenettet satt opp på Kistefjell ved Finnsnes i Troms. Senderen ligger 1.004 meter over havet.

– Dermed er hele ryggraden i det digitale bakkenettet på plass, sier informasjonssjef Jørgen Thaule i Norges televisjon AS (NTV), som bygger og driver det digitale bakkenettet.

Foreløpig er sendenettet i Nord-Trøndelag, Nordland, Troms, Finnmark og Agder-fylkene ennå ikke satt i drift, men alle hovedsenderne er altså ferdig montert. Disse senderne distribuerer også signaler til de mindre bakkesenderne rundt om kring.

Thaule legger vekt på at monteringen av de nye hovedsenderne har vært en meget krevende operasjon som har vakt internasjonal oppmerksomhet. Blant annet har Nord-Europas største sivile lastehelikopter vært i bruk for å sette de 16 meter lange antennene på plass på toppen av mastene med millimeterpresisjon. Mastene har vært fra 60 til 237 meter høye.

Fagbladet Elektronikkbransjen nr.5/2008 

Les også:

Tryvann slukket

Til toppen