Salgs- og markedssjef Rune Reiersen fra Aronsen AS viser et stort utvalg av kompaktkameraene i den nye NV-serien. Foran står det nye speilreflekskameraet GX10. Foto: Erik Andersen.

Samsung dobler eller mer på antall kamera, tror Aronsen AS

– Vi sikter på mer enn å doble omsetningen fra i fjor til i år når det gjelder antall solgte kameraer.

Det sier salgs- og markedssjef Rune Reiersen hos Aronsen AS. I volum betyr dette mer enn 40.000 kameraer i år.

Kompaktkameraer er Samsungs sterkeste side. Reiersen legger vekt på at Samsung er sterke både på design og pris. Volumsalget på kameraer med bildebrikke ligger på seks til syv millioner bildepunkter, men Samsung har to modeller med brikke på ti millioner. En kompaktmodell har vidvinkel som tilsvarer 28 mm i 35 mm-formatet. De andre begynner høyere.

Speilrefleks for nybegynnere

På utstillingen presenterte Samsung speilreflekskameraet GX10, som har brikke med ti millioner bildepunkter.

– Med dette kameraet skal vi kapre førstegangskjøperne. Det er første målsetning for oss. Den ligger hakket over GX1 og skal supplere dette kamera i markedet, sier Reiersen.

Han legger vekt på bildestabilisatorprogrammet, som han mener går lengre enn hva konkurrentene har å tilby.

– De fleste andre kameramerker har bildestabilisator som virker vertikalt og horisontalt. På Samsungmodellene er det i tilegg en diagonal stabilisator. Det betyr at vi får enda skarpere og klarere bilder enn du får med andre kameraer som har toveis stabilisering under samme forhold, sier han.

Når det gjelder optikk, samarbeider Samsung med tyske Schneider. Optikken har samme fatning som Pentax, og det gjør at alle typer Pentax-objektiver, også gamle, kan brukes til Samsungs speilreflekskameraer.

Nye kompaktkameraer

I høst lanserer Samsung en ny serie kompaktkameraer med navnet NV.

– Den store nyheten med NV-serien er menystyringen. På baksiden av kameraet er knappene for menystyringen plassert både horisontalt og vertikalt på bakstykket. Vi mener det er enklere å bruke denne typen menystyring enn styring med menyfaner, som de fleste andre kameraer har, sier Reiersen.

Styringen skjer ved berøringsteknologi, men ingen funksjoner er lagt inn på selve skjermen. De fleste av Samsungs kompaktkameraer har 2,5 tommers skjerm, og skjermen har oppløsning på 230.000 bildepunkter.

Med speilreflekskameraet GX10 sikter salgs- og markedssjef Rune Reiersen på å ta en større del av fotomarkedet med Samsung.
NV10 har fått en av årets Eisa-priser. Dette kamera har bildebrikke på 10 MP og 3x optisk zoom. Pris: 3.500,-
Kompaktkameraet NV3, her i dokkingstasjon på bildet over, har bildebrikke på 7 MP, MP3- og videofunksjon. Pris: 3.000,-
Til toppen